ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
06-10-2015, ora 10:57

Cel mai dur atac de pana acum al premierului Victor Ponta la adresa presedintelui Klaus Iohannis

Articol de Madalina Irimia
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca presedintele Klaus Iohannis l-a "certat ca stapanul pe iobagul lui" dupa ce a spus ca la Consiliul European merg in general prim-ministrii.

Prezent, luni seara, la o emisiune a postului B1 Tv, Victor Ponta a fost intrebat de ce "nu se mai bate" pentru a participa la reuniunile Consiliului European, ca in mandatul fostului presedinte.

"Domnul Iohannis, asa, cu aroganta domniei sale, de baron, n-a auzit ce am zis si s-a suparat, s-a dus la conferinta si a zis ca „acest prim-ministru nu va ... ”. Eu am spus un lucru - ca nu ardeam foarte tare sa ma duc (...) -, am spus un lucru de bun simt, cu care cred ca si domnul Iohannis poate fi de acord, si anume: la Consiliul European se duc in general prim-ministrii, pentru ca treburile discutate acolo, inclusiv cea cu refugiatii, sunt o chestiune de guvern. Atat am zis. S-a suparat domnul Iohannis, m-a certat ca stapanul pe serbul lui, pe iobagul lui, m-a certat acolo, dar tot eu am dreptate. si sper ca, uite, n-o sa mai fiu eu prim-ministru (...), sper sa-l lase pe primul-ministru la Consiliul European, ca asa e logic", a spus Ponta.

"Asa se intampla in toata Europa si are sens. Acum, cu refugiatii, de luat de la granita, de dus in tabara... Cine, nu Guvernul face asta? Si toate celelalte, cele care tin de buget, de exemplu, toate deciziile, mai putin, sigur, politica externa europeana", a adaugat el.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, in 23 septembrie, raspunzand unei intrebari, ca actualul premier, Victor Ponta, nu va participa niciodata la Consiliul European.

Presedintele Klaus Iohannis a fost intrebat, in conferinta de presa sustinuta inainte de plecarea la Bruxelles, la summit-ul Consiliului European, despre procedura privind reprezentarea Romaniei la Consiliul European.

"Primul ministru nu participa si nu va participa. Acest prim ministru nu va participa niciodata la Consiliul European", a raspuns Iohannis.

De asemenea, intrebat despre declaratiile premierului Victor Ponta referitoare la reprezentarea Romaniei la Consiliul European, potrivit carora prezenta presedintelui nu isi are rostul deoarece reuniunile sunt destinate premierilor, presedintele Iohannis a spus ca abordarea lui Ponta a fost "deplasata".

"Nu vreau sa comentez declaratia premierului, mi se pare o abordare fundamental deplasata", a adaugat Iohannis.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii