ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-04-2015, ora 11:32

Cel mai bogat roman, la inchisoare: Ioan Niculae, 2 ani si jumatate cu executare

Articol de Cristian Amariei
Cel mai bogat roman. Miliardarul Ioan Niculae, patronul echipei Astra Giurgiu, a fost condamnat, joi, la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare, de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul in care este acuzat de procurorii DNA ca ar fi finantat ilegal campania electorala a presedintelui PSRO, Mircea Geoana, in 2009, cand a candidat la presedintia Romaniei. in acelasi dosar a fost condamnat si fostul presedinte al CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, la trei ani de inchisoare cu executare. Sentintele date de Curtea de Apel Bucuresti sunt definitive, informeaza Realitatea TV.

Ioan Niculae a fost ridicat de la locuinta sa si dus la IPJ Teleorman.

Au fost condamnati, totodata, in acelasi dosar, Gheorghe Teodorescu (actionar al SC Insomar SRL) si Viorel Barac (director al SC Interagro SA) la 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare, Curtea de Apel admitand, astfel, apelul DNA, dupa ce, in prima instanta, Judecatoria Sectorului 1 hotarase, in 20 noiembrie 2013, achitarea celor patru.

Totodata, instanta a mai decis confiscarea sumei de 641.000 de lei, de la Ioan Niculae, potrivit agentiei Mediafax.

Fostul lider PSD Braila, Bunea Stancu, a fost acuzat de DNA ca s-a folosit de functia pe care o detine, in partid, pentru "a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite", in campania electorala din 2009, cand Mircea Geoana a candidat la presedintia Romaniei. Bunea Stancu i-ar fi cerut 1 milion de euro omului de afaceri, Ioan Niculae, pentru a sustine campania electorala a lui Mircea Geoana. O parte din bani, aproximativ 150.000 de euro, ar fi fost platiti prin casa de sondaje INSOMAR, detinuta de Sorin Ovidiu Vantu.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurori, in schimbul banilor, omul de afaceri ar fi urmat sa aiba un cuvant de spus la numirea unor persoane, in functii importante, din Guvern. Scopul ar fi fost ca persoanele ce ar fi urmat sa fie numite in functiile importante sa ii sustina interesele si anume sa acorde avantaje companiilor sale si sa le vanda gaz la un pret mult mai ieftin.

Astfel, in dosar, procurorii argumenteaza ca Gheorghe Bunea Stancu discuta cu omul de afaceri Cristian Burci despre cooptarea unor alti oameni de afaceri, precum Ioan Niculae sau Sebastian Ghita, care, in schimbul unor contributii financiare, urmau sa fie rasplatiti cu diverse functii guvernamentale.

Pentru a sustine afirmatiile de mai sus, procurorii insereaza in dosar si o interceptare a unei convorbiri telefonice dintre Gheorghe Bunea Stancu si Cristian Burci, in care discutau despre numirea oamenilor de afaceri, in functii guvernamentale:

Gheorghe Bunea Stancu: Nu eu ti-am spus. Am vorbit si cu Victor dupa aia si i-am zis in masina: "bai noi trebuie sa ne apropiem trei patru oameni tu, Ghita si inca doi, probabil Niculae si inca unul."

Cristian Burci: Normal

Gheorghe Bunea Stancu: Mai multi, nu ma bag. Nici nu poti sa ii ajuti pe toti, ca nu ai cum.

Cristian Burci: Normal, normal.

Gheorghe Bunea Stancu: Chiar daca ai vrea. Iar dupa aia, lasa, ca din aia doi o sa il punem pe Nicu si pe Cristi la o autoritate, e foarte bine. Nu o sa pun eu si cu tine sapte ministri. Ai inteles?

Cristian Burci: Da. Noi trebuie sa fim si niste oameni intelegatori ca pana la urma conteaza contextul mare. Acuma, daca se poate, da, ca, vorba aia, sunt apropiati de noi. Dar daca nu se poate, trebuie sa si....

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala, in acest dosar, pe 11 mai 2011, iar, in 11 ianuarie 2012, i-au trimis in judecata pe Bunea Stancu, Ioan Niculae, Gheorghe Teodorescu si Viorel Barac.

Sursa: realitatea.net
     
Tag-uri: ioan niculae, arest, dna
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii