ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
27-12-2012, ora 09:28

Cel mai bine vandute medicamente in Romania

Articol de Cristian Amariei

In ultimul an s-au inregistrat cresteri importante in volum la vanzarile medicamentelor pentru sange si organe hematoformatoare, la cele pentru afectiuni cardiovasculare si la cele pentru sistemul digestiv si metabolism, arata ultimul raport Cegedim, "Hospital and Pharma Report".

In privinta evolutiei principalelor grupe terapeutice, in ultimele 12 luni se evidentiaza cresteri importante in volum peste media pietei in cazul medicamentelor pentru sange si organe hematoformatoare (16,3%), cardiovascular (13,2%) si sistemul digestiv si metabolism (13,1%).

In valoare, cresterea medicamentelor pentru sistemul digestiv si metabolism (19,4%), anti-infectioase sistemice (15,9%), sange si organe hematoformatoare (15,9%) si cardiovascular (14,6%) este superioara celorlalte grupe.

In 2010 si 2011, medicamentele pentru sistemul cardiovascular au fost primele din punct de vedere al vanzarilor, urmate de antineoplazice si imunomodulatoare (folosite in tratamentul cancerelor) si de cele pentru sistemul digestiv si metabolism.

Studiul Pharma and Hospital Report arata ca primele cinci corporatii farmaceutice din Romania sunt Sanofi, Hoffman La Roche, Novartis, Glaxosmithkline si Pfizer.

Sursa: capital.ro

Foto: enational.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii