A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834846.5086.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cel mai VIOLENT oras din lume. in fiecare zi in aceasta localitate sunt ASASINATI opt oameni
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-01-2015, ora 11:05

Cel mai VIOLENT oras din lume. in fiecare zi in aceasta localitate sunt ASASINATI opt oameni

Articol de Cristian Amariei
San Pedro Sula din Honduras este cel mai violent oras din lume. Potrivit statisticilor, in ultimul an aici s-au comis 187 de crime, la fiecare 100.000 de locuitori.

San Pedro Sula este al doilea oras ca marime din Honduras, dupa capitala Tegucigalpa, avand o populatie de 1,45 milioane locuitori. Ce il deosebeste de restul localitatilor este ca aici se comit cele mai multe crime intr-un an, raportat la numarul de locuitori. in 2013 s-au consemnat aici 187 crime la 100.000 de locuitori, ceea ce inseamna ca in fiecare zi in San Pedro Sula sunt ucise, in medie, 7-8 persoane.

Comparativ, cel mai violent oras din SUA este Detroit, unde anul trecut au fost ucisi 48 de oameni la fiecare 100.000 de locuitori.

Numarul extrem de mare de crime din San Pedro Sula este cauzat de conflictele generate de traficul de droguri, iar majoritatea crimelor nu sunt rezolvate.

In 2008, numarul extrem de mare de crime a fortat autoritatile din San Pedro Sula sa depoziteze cadavrele in camioane refrigerate inainte de a fi transportate la morminte in masa. Una dintre cele mai periculoase grupari din oras, Mara Salvatrucha, cunoscuta sub denumirea de MS-13, a luat nastere in anii 1980 printre detinutii de origine central-americana din California si s-a extins in El Salvador cand acestia au fost deportati.

Violentele din Honduras nu pot fi controlate nici de inchisori. in 2012, cel putin 14 detinuti au murit dupa de bande rivale s-au atacat reciproc cu arme si macete. Un an mai tarziu, detinutii au preluat controlul inchisorilor, dupa ce statul a abandonat incercarile de reabilitare.

Cetatenii din San Pedro Sula se confrunta si cu o politie corupta si chiar fostul sef al politiei nationale, Juan Carlos "El Tigre" Bonilla, este acuzat de crime. in 2002, a fost acuzat ca a facut parte dintr-o organizatie criminala denumita Los Magnificos. A fost sanctionat cu o amenda de 5.000 de dolari, iar in 2013 a fost eliberat din functie.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii