A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664138.2405.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cei trei patroni ai clubului Colectiv, retinuti pentru 24 de ore. Sunt acuzati de ucidere din culpa
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-11-2015, ora 09:19

Cei trei patroni ai clubului Colectiv, retinuti pentru 24 de ore. Sunt acuzati de ucidere din culpa

Articol de Madalina Irimia
Cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, Paul Catalin Gancea si Costin Mincu, au fost retinuti pentru 24 de ore de procurori si au fost dusi in Arestul Central al Politiei Capitalei. Cei trei patroni ai clubului Colectiv au fost adusi cu mandat la Parchetul General, pentru a fi audiati in calitate de suspecti sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

Sambata dimineata, cei trei actionari au dat primele explicatii in fata procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Procurorii au inceput, audierile la Parchetul General in dosarul penal deschis, initial, in rem pentru faptele de omor calificat si distrugere calificata, dupa ce 31 de persoane si-au pierdut viata si peste 150 au fost ranite in urma incendiului izbugnit, vineri noapte, in clubul Colectiv.

Totodata, mai multe victime care au suferit rani minore au venit in fata procurorilor si politistilor criminalisti pentru a da detalii despre tragedia de vineri noapte, care ar putea sa ii ajute pe anchetatori in acest dosar. Conform noului Cod Penal, pedeapsa maxima pentru ucidere din culpa este de sapte ani de inchisoare, mai blanda decat cea prevazuta in cazul omorului calificat, care se pedepseste cu inchisoare intre 15 si 25 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi sau detentiune pe viata.

In comunicatul Parchetului General se precizeaza ca cei trei au fost retinuti pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa:

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus retinerea inculpatilor: MINCU COSTIN,ANASTASESCU GEORGE- ALIN, GANCEA PAUL-CATALIN sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa, prevazuta de art. 192 alin. 3 Cod penal”, se arata in comunicat.

Procurorii mai mentioneaza ca pe 31 octombrie au dispus inceprea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de omor calificat si distrugere calificata, in vederea stabilirii circumstantelor si imprejurarilor savarsirii faptelor:

Cu privire la infractiunile retinute in sarcina inculpatilor, facem urmatoarele precizari: Prin ordonanta din data de 31 octombrie 2015, procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, fiind sesizati cu privire la faptul ca in incinta Clubului Colectiv a avut loc un incendiu in urma caruia au murit mai multe persoane, iar altele au suferit vatamari corporale, au dispus inceperea urmaririi penale cu privire la savarsirea infractiunilor de omor calificat si distrugere calificata, in vederea stabilirii circumstantelor si imprejurarilor savarsirii faptelor”.

Totodata, procurorii precizeaza ca in urma probelor, a rezultat ca incendiul s-a produs cu consecinta ”mortii si vatamarii corporale a mai multor persoane aflate in club”:

”Din datele si probele administrate ulterior a rezultat ca incendiul s-a produs ca urmare a faptului ca persoanele care aveau in administrare spatiul respectiv au incurajat si permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a clubului, in conditiile in care spatiul nu era prevazut cu mai multe cai de evacuare in caz de urgenta, precum si desfasurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) in incinta acoperita a clubului, in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati, caracterizate prin existenta unor materiale usor inflamabile, montate cu incalcarea dispozitiilor legale si pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor si pentru izolare fonica pe stalpii de sustinere, pereti si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinta mortii si vatamarii corporale a mai multor persoane aflate in club”.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii