A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662454.6224.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cei mai spectaculosi brazi de Craciun
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-12-2014, ora 09:48

Cei mai spectaculosi brazi de Craciun

Articol de Madalina Irimia
Un urias brad de Craciun, a carui inaltime este egala cu a unui bloc de 28 de etaje, pluteste pe apele lagunei Rodrigo de Freitas. Aceasta constructie unica in lume cantareste peste doua tone si este formata dintr-o structura metalica acoperita de ghirlande luminoase. Steaua din varful acestui 'brad' are o inaltime de 4,5 metri.

Rio de Janeiro (Brazilia)

Galeriile Lafayette, Paris (Franta)

Particularitatea acestui pom de Craciun amplasat intr-unul dintre cele mai elegante si renumite centre comerciale din Paris este pozitia sa cu varful in jos. Cu baza prinsa in varful somptuoasei cupole, bradul incarcat de lumini poate fi vazut si admirat din toate partile magazinului. Calificata chiar de realizatorii sai drept 'monstruoasa', aceasta constructie are o lungime de 25 de metri si este decorata cu cristale mov si roz.

Trafalgar Square, Londra (Marea Britanie)

Luminile pomului de Craciun din aceasta piata londoneza se aprind in prima zi de joi a lunii decembrie. Traditia dateaza din 1947, cand orasul Oslo a oferit Londrei un brad enorm in semn de recunostinta pentru sprijinul acordat Norvegiei de Marea Britanie in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Bradul, de aproximativ 20 de metri, este adus in fiecare an tot din Norvegia si este folosit apoi pentru producerea de material saditor.

Puerta del Sol, Madrid (Spania)

Pomul de Craciun din Puerta del Sol este alcatuit dintr-o structura metalica acoperita de LED-uri si are inaltimea unui bloc cu 12 etaje. Este realizat cu sprijinul financiar al Loteriei de Stat, iar becurile sale se aprind la sfarsitul lunii noiembrie. Bradul este amplasat la kilometrul zero al Madridului, locul in care numerosi spanioli intampina Noul An, inghitind cate un bob de strugure la fiecare din ultimele batai din vechiul an ale orologiului din piata.

National Christmas Tree, Washington D.C. (SUA)

Presedintele Calvin Coolidge a aprins luminile celui dintai National Christmas Tree ('Brad National de Craciun') din capitala SUA, in 1923, la Casa Alba. Obiceiul se pastreaza si azi, ceremonia aprinderii beculetelor avand loc la 4 decembrie. Cei care doresc sa asiste la eveniment trebuie sa participe la o tragere la sorti, la care se ofera 17.000 de invitatii.

Reforma Avenue, Ciudad de Mexico (Mexic)

Capitala Mexicului se mandreste cu unul dintre cei mai mari brazi de Craciun din lume, mentionat in acest sens in cartea Guiness a recordurilor: 110 metri inaltime, diametru de 35 de metri si greutate de 330 de tone.

Poarta Brandemburg, Berlin (Germania)

Dupa caderea Zidului Berlinului, Norvegia daruieste in fiecare an capitalei germane un brad de Craciun ca simbol al pacii si solidaritatii. Amplasat in dreptul Portii Brandemburg, care zeci de ani a separat Berlinul si a devenit apoi imaginea reunificarii celor doua Germanii, bradul este impodobit de firma Wintersahll, cel mai mare producator de petrol si gaze naturale din Germania.

Mai multe pe agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii