ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-02-2015, ora 11:54

Cei mai ingeniosi studenti de la UTI Iasi sunt pusi la incercare!

Articol de Madalina Irimia
In perioada 6 – 7 martie, studentii Universitatii Tehnice vor concura la etapa locala a competitiei ingineresti “European BEST Engineering Competition (EBEC)”. Vineri, 6 martie, competitia debuteaza cu activitatea “Show&Tell” de la ora 17:00, in cadrul Facultatii de Inginerie Electrica, Energetica si Informatica Aplicata, in sala de conferinta Hurmuzescu.

Despre EBEC

EBEC este o competitie europeana cu structura piramidala: etapa locala, etapa nationala/regionala si etapa finala. Evenimentul este impartit in doua sectiuni: Team Design si Case Study. Echipele, formate din cate 4 studenti, vor primi tematicile pentru fiecare sectiune si vor avea 4 ore la dispozitie pentru a veni cu cele mai inedite prototipuri si solutii.

Cele 2 sectiuni constau in:

Case Study urmareste abilitatile de planificare si organizare ale studentilor in rezolvarea unei probleme reale din viata de zi cu zi a societatii, dezvoltand o solutie teoretica.
Team Design urmareste abilitatile practice ale studentilor, astfel incat provocarea consta in realizarea unui prototip din diferite materiale neconventionale care indeplineste anumite conditii de rezistenta, stabilitate si mobilitate.

Etapa finala EBEC de anul acesta va avea loc in Porto, Portugalia. BEST, Board of European Students of Technology, este o organizatie apolitica, nonprofit, aflata in permanenta dezvoltare. Organizatia este prezenta in 96 de Universitati Tehnice din 33 de tari europene. Pentru inscriere si mai multe informatii puteti accesa: www.ebec.bestis.ro.

Sursa: curierul-iasi.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii