Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
Ceaiuri pentru detoxifiere
Articol de Madalina IrimiaInceputul anului vine cu o doza mai mare de ambitie, inclusiv in ce priveste forma fizica. De mare ajutor sunt ceaiurile care stimuleaza detoxifierea, iar noi va prezentam recomandarile specialistului in nutritie Cori Gramescu.
Ceaiurile detoxifiante au o importanta majora dupa o perioada de exces alimentar, pentru ca ajuta la reducerea senzatiei de balonare si a retentiei de apa. De asemenea, asocierea cu un regim alimentar echilibrat, bogat in legume, fructe si cu un aport scazut de proteine si grasimi de origine animala contribuie la reducerea stresului la care e supus sistemul digestiv in perioada zilelor cu mese copioase.
Ceaiul de anghinare e foarte bun daca stii ca ai mancat prea multe grasimi de origine animala. Anghinarea este folosita de sute de ani pentru a usura suferinta hepatica, iar ceaiul de anghinare poate fi consumat dupa mese copioase, pentru ca ajuta activitatea vezicii biliare. Sunt totusi cateva precautii legate de acest ceai. Persoanele alergice la musetel au un risc crescut sa fie alergice si la anghinare, iar cei care au pietre la fiere ar trebui sa consume ceaiul doar cu acordul medicului.
Ceaiul de dafin cu musetel si menta e un remediu bland pentru reducerea senzatiei de balonare. Pentru a-l prepara, trebuie sa folosesti pentru doua cani de apa o frunza de dafin, o masura de musetel si una de menta. Se poate consuma zilnic, in situatia in care resimti o stare neplacuta, dupa mesele imbelsugate.
Integral pe unica.ro
Foto: manager.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email