ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-01-2013, ora 10:05

Ceaiuri care taie pofta de mancare

Articol de Madalina Irimia

Daca vrei sa slabesti si ti-ai impus interdictii, atunci bea si niste ceaiuri din plante de-ale noastre, romanesti, care te tina departe de ispitele alimentare.

Mama-natura are in imensa ei gradina nu numai plante de leac, cu efect terapeutic, ci si plante care, sub forma de ceai sau alte preparate, sa-ti potoleasca pofta excesiva de mancare sau pofta de dulce care, de regula, se declanseaza pe fond de stres sau oboseala.

Astfel, ceaiul de cimbru sau de cimbrisor, planta care creste in flora spontana, recomandat mai ales in caz de raceala, impotriva tusei si durerilor din gat, dar si sub forma de inhalatii, in caz de sinuzita, are si marea calitate de a stopa senzatia de foame si asta datorita calitatilor sale energizante.

Dimineata, pe stomacul gol, bea o infuzie de cimbru, preparata astfel: toarna o cana de apa fierbinte peste o lingurita de planta uscata si maruntita, acopera vasul si lasa cateva minute la infuzat. Apoi, strecoara si bea ceaiul cald, cu inghitituri mici, pe parcursul a 10 - 15 minute.

Integral pe ziare.com

Foto: RTV.net

     
Tag-uri: ceai, pofta, mancare, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii