ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-12-2012, ora 04:42

Ceaiul poate reduce sansele de a dezvolta cancer ovarian

Articol de Madalina Irimia

Veste buna pentru consumatoarele de ceai. Beneficiile acestei bauturi au fost observate in urma unui studiu ce a descoperit ca femeile care beau ceai in mod regulat au un risc mai scazut de aparitie a cancerului ovarian.

Studiul a fost realizat de oamenii de stiinta din China, pe un esantion de 1000 de participante dintre care 500 erau paciente care sufereau de cancer ovarian si 500 de femei clinic sanatoase. In timpul studiului, toate participantele au fost chestionate cu privire la obiceiurile lor de a consuma ceai.

Rezultatele au aratat ca subiectii din grupul de control consumau mai mult ceai (78,8%), comparativ cu participantele afectate de cancer (51,4%). Acest lucru indica faptul ca un consum regulat de ceai este asociat cu reducerea riscului de aparitie a cancerului ovarian.

Femeile implicate in studiu consumau un amestec de ceai verde, negru si oolong.

Nu numai durata de consum este importanta ci si calitatea ceaiului si frecventa de consum. Deci cat bei mai multe cani pe zi si cu cat calitatea ceaiului este mai buna, cu atat rezultatele sunt mai bune, iar riscul este mai mic”, a declarat coordonatorul studiului, Andy Lee.

Acum, cercetatorul va continua cercetarile pentru a vedea cat de mult traiesc femeile bolnave de cancer ovarian care consuma ceai si a observa daca nu cumva ceaiul creste speranta de viata a acestora.

Sursa: descopera.ro

Foto: guidingsigns101.com

     
Tag-uri: ceai, cancer, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii