ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-03-2014, ora 11:00

Cea mai varstnica persoana din lume, care e inca in viata, spune ca a ajuns la 116 pentru ca a mancat sushi

Articol de Madalina Irimia

Misao Okawa, din Japonia, spune ca a reusit sa ajunga la venerabila varsta de 116 ani datorita faptului ca a mancat mult sushi, dar si pentru ca “a invatat sa se relaxeze” si dorme mereu cate opt ore pe noapte, scrie stirileprotv.ro.

Okawa este cea mai varstnica persoana inca in viata. Japoneza si-a sarbatorit miercuri aniversarea de 116 ani.

Femeia traieste in Osaka, Japonia, si a primit, cu ocazia zilei de nastere, un tort aniversar si mai multe buchete de flori. Vrand sa arate cat mai pregatita pentru petrecere, aceasta si-a pus inclusiv una din flori in paru-i carunt.

Dupa cum a mai declarat si in trecut, Okawa e convinsa ca longevitatea i se datoreaza consumului de sushi, si a faptului ca duce o viata relaxata, reusind sa doarma cate opt ore pe zi.

Este nascuta in 1898 si s-a casatorit in 1919, dar a ramas vaduva dupa numai 12 ani. Este acum mama a trei copii, are patru nepoti si sase stranepoti. Anul trecut, aceasta a primit un certificat din partea Cartii Recordurilor, prin care e recunoscuta drept cea mai in varsta persoana aflata inca in viata.

Recordul nu este insa chiar atat de neobisnuit in Japonia, unde se crede ca exista peste 50.000 de persoane care au mai mult de o suta de ani. Acestia ar fi ajuns la aceasta venerabila varsta datorita unei diete sarace in grasimi, bazata pe consumul de peste.

Cel mai in varsta om din lume a fost un francez, Jeanne Calment, care a murit in 1997, la 122 de ani.

Foto: bestenglishquotes.com

     
Tag-uri: femeie, varsta, sushi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii