A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719646275.1106.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cea mai tare inventie! Bratara care poate controla orice dispozitiv printr-un gest al mainii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-03-2013, ora 07:22

Cea mai tare inventie! Bratara care poate controla orice dispozitiv printr-un gest al mainii

Articol de Cristian Amariei

Uitati de robotii care se vor intoarce impotriva oamenilor pentru a cuceri lumea. In viitorul apropiat ne vom transforma in hibrizi oameni-roboti cu ajutorul computerelor care se pot purta in loc de accesorii.

Am vazut deja Google Glass, ochelarii cu realitate augmentata ai gigantului motor de cautare, dar mai recent startup-ul Y Combinator a prezentat proiectul Thalmic Labs, o bratara care va putea controla computerele, smartphone-urile, consolele de jocuri si toate dispozitivele telecomandate cu simple gesturi ale mainii.

Spre deosebire de detectorul de voce al Google Glass, si de camera pe care o foloseste Kinect si Leap Motion, Thalmic Labs merge pana la sursa gesturilor mainii si degetelor tale: muschii antebratului. „In analizarea computerelor ce pot fi purtate am observat ca sunt o serie de probleme de comunicare cu dispozitivele ce folosesc realitatea augmentata“, spune cofondatorul Thalmic Labs, Stephen Lake. „Poti utiliza vocea, dar nimeni nu vrea sa stea la metrou si sa vorbeasca singur, si camerele nu te pot urmari oriunde esti“.

Thalmic Labs promite ca dispozitivul sau, care utilizeaza o banda ajustabila potrivita pentru oricine, face totul doar cu o simpla miscare a mainii. Aparatul denumit Myo are un pret de 149 de dolari.

Sursa: capital.ro

     
Tag-uri: inventie, bratara, mana
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii