A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817426.753.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cea mai simpla metoda prin care putem preveni aparitia gripei
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-12-2013, ora 08:07

Cea mai simpla metoda prin care putem preveni aparitia gripei

Articol de Madalina Irimia

In sezonul gripal suntem mereu sfatuiti sa ne spalam pe maini cat mai des. Dar pentru a nu contracta virusul gripal, specialistii spun ca este la fel de important sa evitam atingerea fetei, mai ales a gurii si a nasului.

De fiecare data cand un om isi atinge nasul sau gura, el face un transfer de bacterii si virusuri intre fata si palme. Acest transfer de microbi de la o parte a corpului spre alta reprezinta principalul mod prin care microbii ajung de pe suprafetele contaminate pe fetele oamenilor si invers.

Intre doua spalari pe maini exista destule oportunitati de recontaminare”, sustine coordonatorul studiului Wladimir Alonso.

In studiu, cercetatorii au selectat 249 de oameni din locuri publice si i-au observat, notand modul in care ating suprafetele comune din metrou si apoi isi ating fata. Astfel s-a constatat ca oamenii isi ating fetele, in medie, de 3,6 ori pe ora, in timp ce contactul cu un obiect comun se face de 3,3 ori pe ora. Prin urmare, oamenii au mai multe ocazii de a contracta microbi, decat de a se spala pe maini.

Este important sa intelegem mecanismele de baza prin care se transmit bolile, pentru a putea sa profitam cu adevarat de spalatul pe maini”, a declarat Alonso.

De obicei, campaniile de constientizare sfatuiesc populatia sa se spele pe mani, dar in perioada epidemiilor, spun oamenii de stiinta, mesajul ar trebui sa explice modul in care se contracteaza virusurile si sa contina aterizari cu privire la atingerea fetei in timpul zilei.

De asemenea, Alonso sustine ca odata ce au aflat aceste detalii, oamenii nu ar trebui sa devina ipohondrii sau sa stea mereu in alerta, pentru ca, din fericire, sistemul imunitar ne ofera o protectie destul de buna impotriva bolilor.

Sursa: descopera.ro

     
Tag-uri: gripa, sanatate, tratament
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii