A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664149.0396.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cea mai scumpa gara din lume isi deschide portile la World Trade Center
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-03-2016, ora 10:51

Cea mai scumpa gara din lume isi deschide portile la World Trade Center

Articol de Madalina Irimia
Gara de la World Trade Center din New York unde a avut loc unul dintre atentatele de la 11 septembrie 2001 se deschide joi, acesta fiind un proiect a carui realizare a durat 12 ani si s-a dovedit a fi cel scump din lume, informeaza agentia France Presse (AFP).

Nu va fi nici o ceremonie oficiala inainte de deschiderea usilor acestui complex construit in jurul locului pe care s-au aflat turnurile gemene prabusite in urma atentatelor, transformat ulterior intr-un memorial.

Un eveniment oficial planificat pentru deschiderea acestei statii este de asteptat la inceputul primaverii, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al firmei de arhitectura 'Santiago Calatrava' responsabila de acest proiect.

Statia va conecta trenurile de navetisti din New Jersey (PATH) cu 11 linii de metrou.

Cladirea emblematica a garii este o mare sala ovala de 111 metri lungime, denumita 'Oculus', sustinuta de grinzi indreptate spre cer pentru a evoca aripile unei pasari.

Arhitectul Santiago Calatrava se afla la New York si ar putea participa la deschiderea de joi, a declarat un purtator de cuvant, fara ca prezenta sa sa fie o certitudine, relateaza AFP.

Gara va gazdui un mare centru comercial de aproape 34.000 de metri patrati, numit 'Westfield', incluzand magazine si restaurante, care urmeaza sa fie deschis in luna august.

Lansat in 2004, proiectul a fost foarte criticat pentru estetica sa, dar mai ales pentru lungimea si costul sau.

Fixat initial la 2 miliarde de dolari, el a ajuns in cele din urma la 3,85 miliarde de dolari, potrivit biroului purtatorului de cuvant al firmei de arhitectura 'Santiago Calatrava', facand din aceasta cea mai scumpa gara din lume.

Prin comparatie, statia temporara care a fost construita dupa atentatele din 11 septembrie 2001 a costat 323 milioane de dolari.

"Este clar ca estimarea initiala a costurilor a fost prea mica", a recunoscut autoritatea de transport care leaga New York-ul de New Jersey (Port Authority), responsabila de acest proiect, intr-un raport din anul 2008.

Asteptata sa fie data in folosinta in 2009, gara a fost finalizata cu o intarziere de sapte ani.

Acest proiect care de la inceput a fost foarte complex deoarece mai includea constructia memorialului si a noii cladiri a World Trade Center, a suferit numeroase modificari.

Fostul guvernator al statului New York, George Pataki, a solicitat ca functionarea liniei de metrou numarul 1, care trecea prin acest loc, sa nu fie deranjata de lucrarile de constructie, solicitare care a adaugat pe factura 355 de milioane de dolari, relateaza AFP.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii