A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727674772.9667.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cea mai potrivita ora pentru a bea cafeaua
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-10-2016, ora 10:28

Cea mai potrivita ora pentru a bea cafeaua

Articol de Cristian Amariei
Pregatesti cafeaua imediat dupa ce te-ai dat jos din pat?

Se pare ca ideal este sa bei cafeaua intre 9:30 si 11:30 sau intre 13:30 si 17:00, potrivit unui studiu realizat de neurologul Steven Miller de la Uniformed Services University of the Health Sciences, in Bethesda, noteaza tastingtable.com.

Corpul nostru se trezeste in mod natural intre 8 si 9 dimineata, iar ceasul biologic este receptiv la efectul cafeinei la cateva ore de la trezire. Sa bei cafeaua imediat dupa ce te-ai dat jos din pat nu este doar ineficient, dar poate crea si dependenta.

Totul porneste de la cortizol. Dimineata, corpul nostru produce nivelul maxim, hormonul atingand apogeul intre orele 8.00 si 9.00. Ideal este sa nu-i dai organismului cafeina atunci cand cortizolul lucreaza pentru a te revigora.

Prin urmare, beneficiaza cel mai mult de pe urma cafeinei dupa ce nivelul acestui hormon incepe sa scada.

Nivelul cortizolului mai creste la pranz si intre 17.30 si 18.30, ceea ce inseamna ca nu ar trebui sa bei cafea in aceste intervale.

Studiul lui Miller nu este tocmai nou, insa in fiecare an expertii il scot la suprafata, pentru a atrage atentia asupra acestor aspecte.

Sursa: gustarte.ro
     
Tag-uri: studiu, cafea, ora
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii