A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727672775.1142.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cea mai longeviva veterana de razboi din SUA a murit la 110 ani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-08-2015, ora 15:15

Cea mai longeviva veterana de razboi din SUA a murit la 110 ani

Articol de Cristian Amariei
Emma Didlake, cea mai longeviva veterana de razboi din SUA, a murit duminica la 110 ani, la o luna dupa intalnirea la Casa Alba cu presedintele Obama, a informat presa americana, mentionata de EFE.

Presedintele SUA, Barack Obama, a deplans intr-un comunicat moartea lui Didlake, afro-americana care s-a alaturat Corpului Auxiliar de Femei al Armatei, in 1943, si pe care a primit-o in Biroul Oval la 17 iulie.

"Emma Didlake si-a servit tara cu distinctie si onoare, a fost o adevarata pioniera pentru generatiile de americani care si-au sacrificat viata pentru patrie", a spus luni Obama.

Didlake a fost una dintre cele circa 150.000 de femei care s-au alaturat Corpului Auxiliar de Femei al armatei SUA, angajate in activitati de sprijin al trupelor in cel de-al Doilea Razboi Mondial (1939-1945).

Nepoata sa, Marilyn Horne, 62 de ani, a spus in ziarul San Antonio Express-News ca Didlake s-a simtit foarte obosita in ultimele zile. A cazut la pat, iar duminica a murit la Detroit (Michigan). "A trecut exact o luna de cand am fost la Casa Alba. Cred ca a simtit ca a facut tot ceea ce a trebuit si poate in sfarsit sa se odihneasca", a declarat Horne ziarului.

Dupa moartea lui Didlake, cel mai varstnic veteran de razboi din SUA este Richard Overton, in varsta de 109 ani, nascut in Texas in 1906, potrivit ziarului San Antonio Express-News.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: veterana, razboi, deces
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii