ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-09-2016, ora 10:10

Cea mai frecventa greseala facuta de parintii care isi transporta copiii cu masina

Articol de Cristian Amariei
Odata cu inceperea scolii tot mai multi parinti sunt nevoiti sa-i transporte pe cei mici cu masina. Din pacate, pentru multi dintre acestia siguranta copiilor este optionala.
O treime din soferii din Romania isi tin copiii in brate pe scaunul din dreapta sau ii lasa singuri pe bancheta din spate. Desi riscul la care-si expun copiii e urias, prefera sa lase scaunele speciale pe locul doi.

Partea pe care multi nu o cunosc este aceea ca exista o lege care reglementeaza transportul copiilor cu masina, iar cei care nu o respecta risca amenzi usturatoare, scrie Promotor.

Copiii sub 1,35 metri inaltime pot merge cu masina doar in scaune auto speciale. Desi acest lucru e prevazut cat se poate de clar in Codul Rutier, legea nu este respectata de toti parintii.

Universitatea Babes-Bolyai a realizat un studiu care arata ca nu toti copiii sunt protejati ca pasageri atunci cand se afla in masina. O treime dintre soferii observati nu foloseau scaunul auto pentru cei mici. Explicatia acestora este una simpla: si daca sunt tinuti in brate, copiii s-ar afla in siguranta.

In cazul unor accidente testele au demonstrat ca gatul si coloana unui copil care nu este fixat intr-un scaun special pot fi grav afectate, in cazul unui impact produs la viteza de 50 de kilometri la ora.

„Folosirea acestor sisteme de siguranta este foarte importanta, deoarece studiile releva faptul ca in 98% dintre cazurile in care aceste sisteme au fost folosite, pasagerii au suferit rani mult mai usoare sau au scapat cu viata”, a declarat pentru Digi24 Sorin Precup, purtator de cuvant al Politiei Rutiere.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: parinti, copii, greseli, masina
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii