A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662017.344.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cea mai eficienta metoda de a slabi, cu un minim de efort
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-06-2016, ora 10:36

Cea mai eficienta metoda de a slabi, cu un minim de efort

Articol de Madalina Irimia
Te-ai decis sa dai jos cateva kilograme si parca orice articol citesti are in spate o adevarata mantra: „Mananca sanatos. Fa miscare.” Din pacate, nu poti slabi fara a respecta una dintre aceste doua recomandari. Dar te-ai intrebat care dintre ele face o diferenta mai mare atunci cand vrei sa scapi e kilogramele nedorite?

Este mai bine sa mergi la sala de patru ori pe saptamana sau sa alegi salata in locul cartofilor prajiti la pranz? Daca vrei sa slabesti ce este mai important? Dieta sau exercitiile fizice? Raspunsul lui Philip Stanforth, profesor de educatie fizica in cadrul Universitatii din Texast si directorul executiv la Institutului de Fitness s-ar putea sa te surprinda!

„Nenumarate studii tind sa arate ca in ceea ce priveste pierderea in greutate, dieta joaca un rol mult mai important decat exercitiile fizice”, explica specialistul american.

Sa fie oare dieta cea mai eficienta metoda de slabit?

Philip Stanforth sustine ca exercitiile fizice presupun timp si efort, iar rezultatele sunt observabile dupa o perioada mai lunga de timp. Mai mult, exercitiile fizice ard mult mai putine calorii – si dureaza mai mult decat ar crede majoritatea persoanelor. Pe de alta parte, daca renuntam la anumite alimente bogate in lipide, glucide si grasimi, schimbarile vor fi mult mai vizibile, cateodata si intr-un timp mai scurt decat in cazul exercitiilor fizice.

Stanforth explica: "Pentru a arde 3500 de calorii, este nevoie sa strabati pe jos circa 60 de kilometri. Asta inseamna ca trebuie sa mergi destul de mult. Dar, daca renunti la batonul de ciocolata care are, sa zicem, 500 de calorii, va fi mult mai usor sa arzi aceasta cantitate de energie decat plimbandu-te 8 kilometri in fiecare zi". (un baton mediu de ciocolata are in jur de 220 de calorii)

Alte studii referitoare la eficienta dietei

O meta – analiza a peste 20 de studii care au implicat mai mult de trei mii de persoane publicata in American Journal of Clinical Nutrition in 2014 arata ca dietele pe baza de proteine si anumite schimbari alimentare (inlocuirea unor mese bogate cu alimente sarace in calorii) au fost asociate cu rezultate mai bune in ceea ce priveste pierderea in greutate. Persoanele care au urmat o dieta saraca in calorii au obtinut rezultate mai bune decat cele care au facut doar exercitii fizice.

Un studiu din 2011 a analizat legatura dintre masa de grasime corporala si activitatea fizica la copii. Cercetatorii sugereaza ca daca un copil este implicat in activitati fizice nu este un element determinant in ceea ce priveste greutatea nesanatoasa.

Cu toate acestea, exercitiile fizice joaca un rol important in perioada ulterioara urmarii unei diete alimentare. Exista studii care sustin ca persoanele care au pierdut in greutate si apoi se mentin la nivelul la care au dorit sa ajunga, ofera atentie dietei, dar fac si sport in mod regulat.

In plus, exercitiile fizice au si alte beneficii pe langa pierderea in greutate. Printre acestea se numara incetinirea procesului de imbatranire, imbunatatirea starii de spirit, combaterea stresului si diminuarea anxietatii. Mai mult, acumularea de masa musculara inseama de multe ori ca organismul tau va arde mai multe calorii pe parcursul zilei.

Asa ca daca te-ai hotarat sa slabesti, incepe prin ajustarea dietei. si daca vrei sa te mentii in forma, miscarea un aliat important!

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: efort, dieta, slabit
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii