ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-03-2016, ora 09:31

Cea mai ciudata tendinta de la Hollywood: Actorii incep sa dispara din industria filmului

Articol de Cristian Amariei
Deadpool, care pana in prezent a generat venituri de peste 500 de milioane de dolari, este un blockbuster atipic, interzis celor sub 18 ani din cauza limbajului obscen si a scenelor de o violenta dusa la extrem.

Filmul se incadreaza insa perfect intr-o alta categorie care incepe sa dicteze, tot mai mult, directia in care merg banii de la Hollywood: productii care nu se bazeaza pe puterea starurilor pentru a umple salile de cinema. in contrast, doua filme recent lansate si promovate prin imaginea actorilor principali nu au reusit nici macar sa aduca venituri care sa acopere bugetul de productie: Joy, cu Jennifer Lawrence, si Concussion, cu Will Smith.

Cresterea aproape meteorica a genului cu supereroi, datorata in mare parte celor de la Marvel, a schimbat modul in care oamenii percep industria cinematografica. Bugetele de sute de milioane de dolari nu fac decat sa mascheze incapacitatea studiourilor de a gasi scenarii realiste, cu actori fara masti, care sa aduca oamenii in salile de cinematograf.

Si totusi industria cinematografica pare a fi intr-o stare excelenta: veniturile pe continentul nord-american au crescut cu 6,3% in 2015, atingand pragul istoric de 11 miliarde. Daca punem la socoteala si China, unde cresterea anuala a fost de aproape 50%, rezulta o crestere la nivel global de 4%, pana la 38 de miliarde dolari.

Continuarea pe businessmagazin.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii