A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830180.4509.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cea mai calduroasa luna noiembrie de la inceputul masuratorilor de temperatura
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-12-2013, ora 11:29

Cea mai calduroasa luna noiembrie de la inceputul masuratorilor de temperatura

Articol de Cristian Amariei

Lumea a cunoscut, anul acesta, cea mai calduroasa luna noiembrie de la inceputul masuratorilor de temperatura, in 1880, a indicat marti Agentia americana oceanica si atmosferica (NOAA), relateaza AFP.

Luna trecuta a fost cea de-a 37-a luna noiembrie consecutiva si cea de-a 345-a luna la rand cu o temperatura medie la sol si la suprafata oceanelor mai mare decat cea din secolul al XX-lea, scrie financiarul.ro.

In noiembrie, temperatura medie la sol si la suprafata oceanelor a ajuns la 13,68 grade Celsius, cu 0,78 grade mai mult decat media din secolul trecut, care a fost de 12,9 grade, a precizat NOAA intr-un comunicat.

O temperatura globala in luna noiembrie mai joasa decat media din secolul al XX-lea s-a inregistrat in 1976, in timp ce februarie 1985 a fost ultima luna in care s-a inregistrat cea mai joasa temperatura medie in lume.

Majoritatea regiunilor planetei au cunoscut, in noiembrie 2013, temperaturi mai ridicate decat media, intre care Eurasia, zona de coasta a Africii, America Centrala, America de Sud si unele zone din nordul Atlanticului, sud-estul Pacificului, Oceanul Indian si cea mai mare parte a sudului Rusiei.

Insa nordul Australiei, unele parti din America de Nord, sud-vestul Groenlandei si regiuni ale oceanului din apropierea Americii de Sud au fost mai reci decat media in noiembrie. Nicio regiune de pe glob nu a inregistrat recorduri de frig in aceasta luna, precizeaza NOAA.

Foto: botosaninecenzurat.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii