A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818147.4501.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cea mai batrana creatura din lume, o scoica de 507 ani, a fost ucisa de cercetatori din greseala
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-11-2013, ora 05:28

Cea mai batrana creatura din lume, o scoica de 507 ani, a fost ucisa de cercetatori din greseala

Articol de Madalina Irimia

Cea mai batrana creatura de pe Terra s-a dovedit a fi o scoica de 507 ani, pe nume Ming, asta pana cand oamenii de stiinta au omorat-o, deschizand-o pentru a-i verifica varsta, scrie stirileprotv.ro.

Varsta scoicilor poate fi aflata prin numararea inelelor de crestere de pe exteriorul cochiliei, asa cum se face si in cazul copacilor. Initial, cercetatorii de la Universtitatea Bangor, din nordul Scotiei, au numarat 405 inele vizibile.

Daily Mail scrie ca Ming a supravietuit Reginei Elizabeta I, razboiului civil din Marea Britanie, a trecut prin doua razboaie mondiale si a fost martora Iluminismului, insa a sfarsit prin a fi ucisa de oamenii de stiinta, care au vrut s-o studieze in detaliu.

Dupa deschiderea cochiliei, cercetatorii au fost uimiti sa observe ca numarul de inele vizibile in interior era mult mai mare, de unde au dedus si varsta reala a molustei - de 507 ani.

Prin analiza izotopilor de oxigen din inelele de crestere, cercetatorii pot descoperi temperatura oceanului, la momentul in care Ming s-a nascut.

Ming a fost descoperita in urma unor cercetari sponsorizate de fundatia "Help the aged", ce aveau ca scop descoperirea secretului vietii foarte lungi a acestor vietuitoare.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii