ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-02-2014, ora 15:11

Cea mai aratoasa garnitura. Cum sa faci cartofi "acordeon"

Articol de Madalina Irimia

Nu credeam ca banalul cartof ne mai poate impresiona cu ceva. Dar cartofii la cuptor pot avea o fata apetisanta si complet noua daca inveti sa ii gatesti in stil suedez.

In retetele internationale i-am gasit cu denumirea cartofi Hasselback. Numele l-au imprumutat de la restaurantul Hasselbacken din Stockholm unde au fost serviti pentru prima data in acesta forma de eventai sau acordeon.

Modelul a fost repede apotat si adaptat de alte restaurante si bucatari celebri. Am gasit cartofii hasselback si in meniul Nigellei Lawson, dar si al bloggerilor culinari din toata lumea.

Reteta lor este extrem de simpla, desi aspectul pare extrem de complicat. Pentru o portie de cartofi acordeon nu vei munci mai mult decat pentru o tava cu cartofi feliati rumeniti la cuptor. Tot ce iti trebuie este un cutit bine ascutit si putina rabdare.

In mod traditional in fantele create prin felierea cartofului se pun bucatele de unt, sare si piper, dar in functie de gust si dorinte poti pune si feliute de cascaval sau alte branzeturi, usturoi sau ceapa, ierburi aromatice. Important este ca la final vei putea prezenta pe masa o garnitura aratoasa, cu un invelis aproape crocant ca al cartofilor prajiti, cu un mijloc moale ca un piure, dar care, in esenta, nu e decat un cartof copt deghizat.

Integral pe foodstory.ro

     
Tag-uri: cartofi, reteta, garnitura
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii