A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818269.1212.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce trebuie sa stii sa nu te alegi cu un laptop neperformant
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-09-2015, ora 13:10

Ce trebuie sa stii sa nu te alegi cu un laptop neperformant

Articol de Madalina Irimia
Desi laptopurile au evoluat constant de-a lungul timpului, pe piata sunt in continuare disponibile modele depasite tehnologic. Ce trebuie sa stii sa nu te alegi cu un model neperformant?

Primele laptopuri de larg consum din lume au fost lansate de niponii de la Toshiba in urma cu 30 de ani. Modelul T1100 nu avea hard disk, ci doar unitate de discheta de 3.5 inch. Procesorul era Intel si opera la frecventa de 4.77 MHz, iar ecranul era LCD monocrom ce putea afisa doar text la o rezolutie de 640 x 200 pixeli.

Acesta era indeajuns de mic si de usor pentru a fi transportat intr-o geanta sau rucsac si avea autonomie de pana la opt ore. In zilele noastre, laptopurile au ajuns la performante de neimaginat, insa un laptop eficient, cu autonomie mare, care sa nu fie voluminos si greu, la un pret accesibil, nu exista in oferta niciunui producator. De regula, un laptop performant, cu putere de mare de calcul, care sa ruleze cele mai noi jocuri este scump si masiv.

Laptopurile ieftine sunt cu duiumul pe piata, insa acestea au configuratii depasite si pot fi folosite in cel mai bun caz la editare de texte, internet si muzica. Pe piata locala, preturile la laptopuri pornesc de la 800 de lei si pot ajunge la 25.000 de lei. Achizitionarea unui model extrem de scump nu se justifica deoarece la ritmul in care evolueaza tehnologia, aceste modele vor fi depasite, iar, de obicei, schimbarea de componente nu este posibila.

Continuarea aici
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii