A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727665029.2932.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce trebuie sa stii despre sucurile naturale din fructe si legume
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-05-2015, ora 10:00

Ce trebuie sa stii despre sucurile naturale din fructe si legume

Articol de Madalina Irimia
De ce sunt sucurile si mousse-urile naturale bune pentru intreaga familie? Potrivit opiniilor expertilor, o alimentatie potrivita in copilarie si, mai tarziu, la varsta adulta, se traduce printr-o conditie fizica buna, iar pentru cei in varsta, printr-o stare de bine. Acest lucru inseamna consumul de fructe, dar si de sucuri naturale in fiecare zi. Aceste produse sunt elemente importante pentru o alimentatie sanatoasa si echilibrata, atat ca parti ale felurilor principale (exemplu: micul-dejun pentru a-ti incepe ziua), dar si drept gustari in timpul zilei.

Fructele si legumele sunt o sursa de vitamine, minerale, polifenoli si carbohidrati, ce contribuie la reglarea functiilor corpului. Atunci cand alegem sucurile naturale 100%, putem fi siguri ca nu contin aditivi artificiali, zahar, sirop sau alti indulcitori, conservanti, coloranti sau alte ingrediente care imbunatatesc gustul, culoarea sau consistenta.

Cum se obtin sucurile naturale?

Sucurile sunt produse in intregime naturale, facute exclusiv din fructe si legume sanatoase, coapte, proaspete sau conservate. Sunt obtinute prin presarea sucului din pulpa sau prin frecare mecanica. Fructele si legumele folosite in producerea sucurilor sunt spalate, sortate si directionate fie spre presare, fie spre frecare.
Unele legume, cum ar fi morcovii, sunt frecati mecanic pentru a li se inlatura coaja; fructele si legumele mai mari, precum merele, sunt taiate in bucati mai mici inainte de presare. Sucul din citrice este obtinut printr-o modalitate speciala, prin stoarcerea individuala a fiecarui fruct. Presarea ofera un beneficiu sucului, acesta putand fi ambalat, concentrat sau pasteurizat inainte de a fi depozitat.

Ce inseamna un suc natural?

Sucul natural este un produs obtinut exclusiv din fructe sau legume coapte, proaspete, inghetate sau congelate. Conform legislatiei, sucurile naturale din fructe sau legume nu pot contine conservanti, coloranti sau arome, altele decat cele obtinute din fructele sau legumele din care produsul a fost facut.
in plus, sucurile de fructe nu ar trebui sa contina zaharuri. Culoarea si aroma provin intotdeauna din fructele sau legumele din care a fost obtinut sucul. Acesta este motivul pentru care, de exemplu, sucurile de mere pot avea diferite arome, in functie de merele din care acestea au fost facute – mai acre sau mai dulci.

Ce fel de ambalaj?

Sucuri pot fi ambalate in recipiente aseptice de sticla sau plastic, in ambalaje de carton sau ambalaje de tip bag-in-box. Sucul in ambalaje de sticla este pasteurizat prin incalzire la aproximativ 80-90°C, timp de aproximativ 15 minute. Sucul ambalat in alte tipuri de ambalaje este pasteurizat in pasteurizatoare cu functionare sub presiune timp de 15 secunde, apoi racit rapid si turnat intr-un ambalaj steril.
Principiul general este: cu cat timpul de pasteurizare este mai scurt, cu atat va creste temperatura si vice versa. Combinatia potrivita intre temperatura si timp este selectata individual in functie de tipul fructului sau a legumei. Datorita PH-ului ridicat, sucurile din legume necesita o temperatura mai mare de pasteurizare.

Integral pe csid.ro
     
Tag-uri: suc, fructe, legume
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii