A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1736917735.7361.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce trebuie sa mananci ca sa tii la distanta diabetul
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
26-07-2012, ora 17:00

Ce trebuie sa mananci ca sa tii la distanta diabetul

Articol de Madalina Irimia

Includerea branzeturilor in dieta zilnica ajuta la prevenirea diabetului de tip 2. Desi au un continut ridicat de grasimi saturate, cunoscute si sub numele de grasimi „rele”, oamenii de stiinta britanici sustin ca branzeturile reduc cu 12% riscul aparitiei diabetului de tip 2, deoarece contin si substante benefice organismului.

Alimentele care au un continut ridicat de grasimi, asa cum este si cazul branzeturilor, au fost condamnate de-a lungul timpului, dar cercetatorii sustin ca nu exista motive intemeiate in acest sens, noteaza The Telegraph.

Mai mult, acestia sunt de parere ca acest tip de alimente ar proteja organismul si impotriva bolilor de inima. „Noi sustinem o dieta echilibrata, care presupune includerea fructelor, legumelor si chiar a branzeturilor”, a spus dr. Ian Drame, coordonatorul studiului.

Medicii diabetologi spun ca preventia joaca un rol esential in preventia diabetului de tip 2, incidenta bolii scazand semnificativ daca se adopta un stil de viata sanatos. Astfel, mentinerea greutatii corporale in limitele normale, alimentatia bogata in fructe si legume, practicarea activitatilor fizice in mod regulat, diminuarea consumului de alcool si renuntarea la fumat sunt principiile care te ajuta sa tii la distanta aceasta afectiune.

In plus, pierderea catorva kilograme de grasime, chiar daca nu se atinge greutatea ideala, scade cu 60% riscul de aparitie a diabetului. Dupa varsta de 60 de ani, slabitul are avantaje si mai mari – o scadere ponderala de numai 5% in greutate este suficienta pentru a normaliza nivelul glicemiei din sange.

Diabetul este o afectiune cronica, care se caracterizeaza printr-un nivel ridicat al glicemiei si rezulta in urma unei deficiente in secretia sau un utilizarea hormonului numit insulina.

Persoanele care au fost diagnosticate cu aceasta afectiune trebuie sa acorde o atentie deosebita dietei zilnice, deoarece regimul alimentar joaca un rol important in tinerea sub control a bolii.

Sursa: gandul.info

Foto: studentpenet.ro

     
Tag-uri: diabet, alimente, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii