A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727677183.5279.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce trebuie sa faci pentru a-ti imbunatati calitatea somnului?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-11-2012, ora 04:51

Ce trebuie sa faci pentru a-ti imbunatati calitatea somnului?

Articol de Madalina Irimia

Pierderile in greutate, mai ales a surplusului depozitat in zona abdominala ar putea ajuta la imbunatatirea calitatii somnului, subliniaza noi cercetari.

Cercetatorii din Statele Unite au descoperit ca oamenii care pierd in greutate aproximativ 6,5 kilograme si care isi reduc circumferinta taliei cu aproape 15% dorm mai bine ca inainte sa slabeasca. Pe de alta parte, se pare ca cei care sunt supraponderali sau obezi vor continua sa aiba probleme de somn, daca nu iau atitudine.

La studiu au luat parte 77 de oameni care fie aveau diabet de tip 2, fie erau prediabetici. Participantii au fost impartiti in doua grupuri: in unul dintre grupuri subiectii urmau o dieta si exercitii fizice supervizate, in timp ce al doilea grup a fost supus doar dietei alimentare. Toti participantii au completat cate un chestionar, atat la inceputul studiului, cat si la sfarsitul acestuia, pentru a-si declara problemele de somn precum apneea, oboseala din timpul zilei, insomnia, somnul agitat, stari de somnolenta si utilizare sedativelor cu scopul de a putea dormi. De asemenea, subiectilor li s-a masurat indicele de masa corporala si grasimea abdominala.

In medie, participantii ambelor grupuri au pierdut aproximativ 6,8 kg si cam aceeasi cantitate de grasime abdominala. Rezultatele au aratat ca toti indivizii implicati in studiu si-au imbunatatit calitatea somnului cu aproximativ 20 de procente.

Am constatat ca imbunatatirea calitatii somnului este semnificativ asociata cu pierdea in greutate, mai ales a grasimii depozitate in zona abdominala. Fenomenul a fost observat indiferent de sexul, varsta si chiar metoda prin care au slabit participantii”, a declarat Kerry Stewart, profesor la Scoala de Medicina din cadrul Universitatii John Hopkin.

Sursa: descopera.ro

Foto: clicksanatate.ro

     
Tag-uri: calitate, somn, greutate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii