A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727663949.2375.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce trebuie sa faci pentru a contracara efectele a opt ore petrecute la birou
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-08-2016, ora 13:19

Ce trebuie sa faci pentru a contracara efectele a opt ore petrecute la birou

Articol de Madalina Irimia
Bolile de inima si cancerul sunt doua dintre cele mai intalnite cauze de deces asociate cu un stil de viata inactiv.

O ora de activitate fizica moderata pe zi este suficienta pentru a contracara efectele letale ale orelor petrecute la birou, arata un nou studiu.

Cercetatorii au analizat date de la un milion de barbati si femei si au ajuns la concluzia ca persoanele care petrec mai mult de opt ore pe zi fara exercitii prezinta un risc mai ridicat de deces prematur.

Analizand datele culese de la peste un milion de oameni care lucreaza in birouri, cercetatorii au descoperit ca statul pe scaun, in fata unui calculator, timp de opt ore, poate creste riscul de a muri prematur cu pana la 60 la suta, scrie CSID.

Oamenii de stiinta spun ca stilul de viata sedentar este la fel de periculos ca fumatul si provoaca mai multe decese decat obezitatea. Cu toate acestea, o ora de plimbare sau mers pe bicicleta pe zi poate fi suficienta pentru a combate pericolele provocate de opt ore petrecute la birou.

Cercetatorii sustin ca inclusiv o pauza scurta pentru o cafea sau un pahar de apa ar putea reduce riscurile. Acestia recomanda o pauza de cate cinci minute la fiecare ora muncita, dar si sa faca exercitii fizice, atat la pranz, cat si seara.

“Cel putin o ora de activitate fizica pe zi, cum ar fi mersul pe bicicleta sau o scurta plimbare, elimina asocierea dintre stat pe scaun si riscul de mortalitate. Nu trebuie sa faceti sport, nu trebuie sa mergeti la sala, este suficient si mersul pe jos. Dimineata, la pranz sau seara, dupa cina. Miscarea trebuie sa dureze cel putin o ora, in total”, a declarat coordonatorul studiului, profesorul Ulf Ekelund, de la Universitatea Cambridge.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: boli, activitate, birou, studii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii