ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-05-2016, ora 12:01

Ce trebuie sa faceti daca aveti un copil cu tendinte de ingrasare. Reteta completa recomandata de specialisti

Articol de Cristian Amariei
Sunteti parintele unui copil cu tendinta de ingrajare? Aveti toate motivele sa NU neglijati problema.

Obezitatea din timpul copilariei nu se trateaza doar cu programe complete de sport si nutritie. E nevoie si de interventia unui psiholog. Iata cum arata abordarea completa.
Adina Dumitrescu, psiholog: "Folosim recompensa cand sunt mici, pentru ca au reusit sa termine un joc, le dam o bomboana sau pentru ca au fost cuminti in supermarket le dam ceva dulce."

Sa fie partener cu parintele lui, spun psihologii. Nu are nevoie de recompense din partea acestuia, ci de implicare. "Ajuta-ma sa cumparam impreuna!", "Suntem prieteni, hai sa ne jucam!" - sunt doua exemple de abordari care se vad si in greutatea corporala a celui mic.

Stomacul copilului este mic. Respectati-l! Mancarea in cantitati necesare unui adult are un singur deznodamant -obezitatea. Vindecarea nu vizeaza doar copilul.

Dr. Serban Damian, nutritionist: "El nu este izolat intr-o eprubeta, nu poti sa-l duci intr-o alta casa si sa ii schimbi cu totul alimentatia, trebuie sa se schimbe toti in jur ca sa ii dai si lui sanse. Copiii imita si astfel invata."

Acumularea kilogramelor e cea mai periculoasa in prima parte a vietii. Ne imaginam celulele grase numite, medical, ADIPOCITE. Se formeaza pana la 2 ani, si, ulterior, in timpul adolescentei.

Celulele grase au capacitatea de a se umple cu grasime, practic, nelimitat. Dar la varsta mica aceste rezervoare nu doar se alimenteaza, ci se inmultesc. Un copil cu probleme de greutate are nevoie de un regim simplu, pe care insa trebuie sa il urmeze macar cu un membru al familiei, in calitate de partener.

Dr. Laura Ene, medic specialist diabet si boli de nutritive: "Painea e recomandata dimineata, la fel cerealele, la masa de pranz, o friptura cu garnitura de legume, iar seara o supa, o cana cu lapte sau cu iaurt."

Iar intre mese, nu ii restrictionati dulciurile. Iata inventia nutritionistilor pentru copiii cu probleme de greutate.

Dr. Laura Ene, medic specialist diabet si boli de nutritive: "Dulciurile nu trebuie luate de tot copiilor. Nu intelege decat ca este pedeapsa. Recomandarea mea este ceva dulce facut in casa, cu un fruct."

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CaseyCeF,  25.01.2017 08:58

wh0cd807575 levitra prices female viagra more information ampicillin cipro

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii