A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661837.5301.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce tratamente naturale sa folosesti in functie de tipul tenului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-12-2013, ora 12:08

Ce tratamente naturale sa folosesti in functie de tipul tenului

Articol de Madalina Irimia

Ofera-i tenului tau ingrijirea potrivita, in functie de problemele lui. Afla ce tip de ten ai si care sunt cele mai bune tratamente naturale pentru el!

Cum stii daca ai tenul uscat

Pielea este usor aspra si ai senzatia ca "te tine". Unul dintre avantajele acestui tip de ten este acela ca nu favorizeaza aparitia acneei, ca in cazul tenului gras. Alege produse de ingrijire special create pentru tenul uscat. Demachiantul si lotiunea tonica trebuie sa fie intens hidratante si fara alcool. La sfarsit, nu uita sa folosesti o crema puternic hranitoare, cu vitamine. Pentru a intarzia aparitia ridurilor din jurul ochilor, foloseste o crema-gel speciala, care sa ofere pielii elasticitate. Alege-ti un fond de ten cat mai cremos pentru a fi bine absorbit de piele si incearca sa folosesti cat mai putina pudra. Nu folosi pentru curatarea fetei sapun, pentru ca poate fi prea dur si iti poate usca pielea si mai mult. Alege un gel special, care sa iti curete delicat tenul.

Cum stii daca ai tenul normal

Nici prea gras, nici prea uscat, tenul normal este cel mai fericit caz. Programul tau zilnic de ingrijire trebuie sa includa demachierea, care te ajuta sa indepartezi machiajul, praful si alte impuritati, tonifierea, care vine sa completeze primul pas si sa ofere un plus de fermitate pielii, si hidratarea cu o crema de fata usoara, care sa hraneasca si sa catifeleze.

Urmeaza zilnic acesti pasi (atat dimineata, cat si seara) si nu vei avea probleme. Ca sa dai un plus de stralucire tenului, fa-ti o masca din doua lingurite de miere si un ou.

Cum recunosti tenul gras

Il recunosti foarte simplu dupa aspectul lucios si porii deschisi, care favorizeaza aparitia punctelor negre. Fiind predispus la acnee, curatarea zilnica a tenului este foarte importanta. Foloseste un gel special, nu un sapun obisnuit si alterneaza apa calda cu cea rece atunci cand te speli pe fata. La sfarsit, aplica lotiunea tonica si nu folosi creme in exces, ci doar o crema de zi foarte usoara, hidratanta, pe baza de fructe sau plante. Sucul de struguri, lamaia si albusul de ou sunt foarte bune pentru tenul tau. Amesteca-le si foloseste-le sub forma de masca.

Tratamente naturale in functie de tipul tenului

Indiferent de tipul de ten pe care il ai, ingredientele naturale iti sunt de ajutor. Astfel, castravetele, rosia, oul si lamaia sunt ideale pentru tenul gras, in timp ce feliile de mar si mierea il ingrijesc delicat pe cel normal. Problemele tenului uscat pot fi depasite cu ajutorul bananei, al laptelui si al uleiului de masline, iar pentru tenul sensibil sunt indicate compresele reci cu ceaiuri de plante.

Tratamente naturale pentru ten sensibil

Daca alegi produsele potrivite si nu il incarci cu machiaj, nu vor aparea iritatii si nici alte probleme neplacute. Demachiantul, lotiunea tonica si o crema de zi sunt obligatorii. Pentru tine, cele mai indicate produse sunt cele hidratante si fara alcool. Foloseste masti naturale din urmatoarele ingrediente: castraveti, piersici, galbenus de ou sau capsune. Fiind foarte hranitoare, acestea iti ofera exact ingrijirea de care ai nevoie.

Tratamente naturale pentru ten mixt

In acest caz, asa-numita zona T este grasa, in timp ce zona obrajilor si cea a ochilor este uscata. Asa ca, acest tip de ten are nevoie de o ingrijire mixta, care sa elimine excesul de sebum din zona grasa si sa o hraneasca delicat pe cea uscata. Curata-ti tenul cu un produs exfoliant, iar apoi foloseste o lotiune tonica fara alcool. Crema de zi trebuie sa fie hranitoare, dar nu foarte grasa. Pentru zona T, foarte bun si eficient este castravetele crud. Taie o jumatate, curat-o si foloseste blender-ul pentru a obtine din ea o pasta. Aplic-o apoi pe zona grasa, las-o 15-20 minute sa actioneze, apoi indeparteaz-o cu apa calda.

Sursa: unica.ro

Foto: teamdeals.ro

     
Tag-uri: tratament, ten, frumusete
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii