ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-04-2014, ora 12:02

Ce tip de peste recomanda nutritionistii in curele de slabire

Articol de Madalina Irimia

In afara diferentelor calorice, pestele oceanic si cel de apa dulce sunt pe picior de egalitate. In cazul celor care tin la silueta, ofertele din galantare sunt usor de triat. "Pestele poate fi consumat cu incredere in curele de slabire, fiind chiar indicat ca unica sursa de proteine", spun nutritionistii.

In afara diferentelor calorice, pestele oceanic si cel de apa dulce sunt pe picior de egalitate. „Atat pestele oceanic (macrou, cod, hering, somon, ton, sardine etc.), cat si cel de apa dulce (pastrav, stiuca, salau, crap etc) contin din belsug vestitii acizi grasi omega 3. Lor li se datoreaza efectul cardioprotector al pestelui. Acestia mentin elasticitatea vaselor sangvine si previn depunerile de grasimi pe pereti acestora (ateroscleroza)”, arata nutritionistul Lygia Alexandrescu, presedinte al Societatii Romane de Educatie Nutritionala.

In cazul celor care tin la silueta, ofertele din galantare sunt usor de triat. „Pestele poate fi consumat cu incredere in curele de slabire, fiind chiar indicat ca unica sursa de proteine. Astfel, heringul ne ofera 167 calorii/100 g, macroul – 183, tonul – 160. Daca vreti chiar mai putine calorii, alegeti pestele de apa dulce, mai slab decat cel oceanic. Daca 100 g pastrav contin 85 de calorii, aceeasi cantitate de crap are doar 83 de calorii”, prezinta specialistul cifrele, scrie doctorulzilei.ro.

Foto: gandul.info

     
Tag-uri: peste, dieta, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii