A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735957353.5458.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce temperatura optima trebuie sa aiba aerul conditionat pe canicula
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-07-2016, ora 09:04

Ce temperatura optima trebuie sa aiba aerul conditionat pe canicula

Articol de Madalina Irimia
Temperaturile crescute de afara ne dau batai de cap si am face orice ca sa ne mai racorim putin. Un dus rece, o inghetata si aerul conditionat la o temperatura cat mai scazuta par sa rezolve pentru moment problema.

Insa specialistii nu sunt de acord si ne avertizeaza ca toate aceste masuri nu fac decat sa ne agraveze starea de disconfort termic, cauzand chiar grave probleme ale muschilor si articulatiilor.

„Muschii au un rol vital atat in determinarea miscarii, cat si in mentinerea unei temperaturi optime a corpului. Iata de ce, atunci cand intra in contact direct cu temperaturile scazute ale aerului conditionat, muschii vor lucra mai intens pentru a regla statusul termic al organismului.

Pentru a accentua senzatia de racorire, cele mai multe persoane se pozitioneaza chiar in directia in care bate aerul conditionat sau in lateral. insa acest lucru nu face decat sa creeze un alt disconfort termic si sa determine muschii tonici sa se contracte mai puternic, riscand astfel sa ramana incordati.

Acesta este momentul in care cele mai multe persoane simt ca au ramas „intepenite”, apar dureri ale muschilor si articulatiilor si imposibilitatea de mobilizare”, explica Bogdan Goga, fizioterapeut in cadrul studioului de recuperare medicala Terapie pentru Miscare.

In acest sens, specialistul ne sfatuiste sa tinem cont de cateva reguli, care sa ne fereasca de orice pericol:

1. Reglati temperatura aerului conditionat, astfel incat sa nu existe o diferenta mai mare de 10 grade intre cea de afara si cea din casa sau masina. Problemele tind sa apara atunci cand diferenta de temperatura este resimtita de organism ca fiind una foarte mare;

2. Evitati contactul direct cu aerul conditionat si directionati-l catre mijlocul camerei. Daca totusi va aflati intr-un mediu in care nu il puteti evita, incercati sa va protejati si purtati o esarfa in jurul gatului;

3. Daca nu ati respectat aceste reguli si ati ramas „intepenit”, faceti o evaluare la fizioterapeut pentru a localiza problema si a o rezolva printr-un program de recuperare medicala ce poate combina diverse tehnici si proceduri: terapie manuala, laserterapie, electroterapie, masaj, taping etc.

De asemenea, fizioterapeutul Bogdan Goga ne sfatuieste ca, pe timp de vara, sa alegem dusurile fierbinti, care sa obisnuiasca organismul cu o temperatura mai crescuta, astfel incat, in momentul iesirii de la dus, temperatura de afara sa fie resimtita ca fiind mai racoroasa.

Si nu in ultimul rand, sa evitam consumul de lichide cu o temperatura mai scazuta de 4 grade Celsius pentru a preveni aparitia altor probleme de sanatate a organismului.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii