A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719758511.5356.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce spune zambetul despre tine
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-07-2014, ora 11:03

Ce spune zambetul despre tine

Articol de Madalina Irimia

Un zambet sanatos si stralucitor este unul din criteriile principale ale frumusetii. Dar ce se intampla cand zambetul tradeaza probleme ascunse ale organismului? Dintii si aspectul lor spun foarte multe despre starea generala de sanatate. Iata ce spune zambetul tau despre tine.

Atac de cord si AVC

Cercetatorii din Marea Britanie au cazut de acord ca infectiile din zona bucala (gingii, limba, canalul unui dinte, etc) se pot raspandi in sange, ceea ce poate duce la atac de cord sau chiar accident vascular cerebral. Un studiu recent publicat in British Medical Journal arata ca participantii care nu s-au spalat cu regularitate pe dinti au avut un risc cu 70% mai mare de a dezvolta un atac de cord, decat cei care s-au spalat de doua ori pe zi.

Infectii respiratorii

Mentinerea unei igiene bucale potrivite te poate tine in siguranta si fata de infectiile respiratorii. Un alt studiu recent arata ca din 200 de participanti cu varste cuprinse intre 20 si 60 de ani, cei care sufereau de boli pulmonare, infectii respiratorii, pneumonie, etc prezentau o igiena orala precara, fata de grupul de control. Explicatia pentru aceasta legatura este ca bacteriile din gura pot migra pe tractul respirator inferior provocand infectii de tipul bronsitelor, pneumoniilor, etc. Mentinerea igienei orale este, prin urmare, importanta si pentru sanatatea intregului organism, nu doar din punct de vedere estetic.

Cancer de san

Potrivit ultimelor studii efectuate la Stockholm, exista o legatura stransa intre sanatatea orala si cancerul de san. Femeile risca de 11 ori mai mult sa dezvolte cancer de san daca le lipsesc dinti sau daca au gingii nesanatoase. Totusi, pentru ca studiile au fost efectuate abia de curand, oamenii de stiinta trebuie sa mai cerceteze legatura dintre igiena orala si cancerul mamar.

Probleme cu sarcina

Daca esti gravida sau vrei sa ramai insarcinata, acum este momentul sa ai foarte mare grija de gura ta. Din cauza fluctuatiilor hormonale si a tensiunii fluctuante ai putea face gingivita care, netratata, poate duce la afectiuni mai grave in urma carora iti poti pierde dintii. In plus, unele studii au aratat ca exista o legatura directa intre bacteriile din gura ta si nasterile premature, rata scazuta a natalitatii sau preeclampsia.

Sursa: unica.ro

Foto: studentie.ro

     
Tag-uri: zambet, boli, frumusete
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii