ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-06-2014, ora 13:08

Ce spune gura despre sanatatea ta

Articol de Madalina Irimia

Gura uscata, respiratia urat mirositoare, dinti "ciobiti", toate sunt indicii ca ceva nu este in regula in organismul tau. Vezi ce spun simptomele gurii despre sanatatea ta!

Daca ai dintii ciobiti...

... e posibil sa suferi de bruxism, adica "scrasnesti" din dinti in timpul somnului. Miscarile maxilarului pot fi atat de violente incat dintii se sparg usor. Principala cauza a bruxismului este stresul, asa ca pentru a scapa de el trebuie sa inveti cum sa te relaxezi, dar poti cere si ajutorul stomatologului care sa-ti recomande o gutiera speciala de purtat in timpul somnului.

Daca ai respiratia urat mirositoare...

... principala cauza ar fi igiena dentara deficitara. Dar daca iti ingrijesti dintii corect, trebuie sa te gandesti si la alte cauze posibile, de exemplu probleme digestive sau chiar un diabet de tip II.

Daca ai gingiile palide…

... este posibil sa suferi de anemie, adica lipsa de fier. Alte simptome sunt oboseala, pielea palida, pulsul rapid, insomnia. Daca crezi ca e posibil sa ai anemie, adreseaza-te medicului.

Daca ai un gust metalic in gura...

... asta poate insemna o lipsa de zinc, un mineral esential pentru buna functionare a papilelor gustative. Adreseaza-te medicului pentru un diagnostic clar si tratament potrivit.

Daca ai limba galbena sau alba...

... e posibil sa suferi de o infectie bacteriana sau fungica, de exemplu o candidoza bucala. Din fericire, se trateaza usor, asa ca nu mai sta pe ganduri si mergi la un consult.

Daca ai afte...

... adica mici rani in interiorul gurii, nu trebuie sa-ti faci griji. Sunt dureroase, e adevarat, dar de obice trec de la sine in aproximativ o saptamana. Pot fi provocate de alimentele prea acide, de exemplu portocale sau rosii.

Sursa: unica.ro

Foto: hotnews.ro

     
Tag-uri: gura, sanatate, gust, miros
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii