A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727618991.128.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce spun pantofii pe care ii porti despre tine
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-07-2014, ora 14:05

Ce spun pantofii pe care ii porti despre tine

Articol de Madalina Irimia

Un experiment realizat de psihologii de la Universitatea din Kansas arata ca pantofii dezvaluie o multime de lucruri despre personalitatea persoanei care ii poarta, scrie Daily Mail.

In urma testelor realizate, specialistii au ajuns la concluzia ca in 90% din cazuri trasaturile unei persoane sunt tradate de pantofii acesteia.

In cadrul observatiilor, 63 de studenti au fost pusi sa analizeze fotografii cu 208 perechei diferite de pantofi apartinand voluntarilor care au luat parte la experiment. In prealabil, voluntarilor li s-a facut o fisa de personalitate, pentru a vedea daca ceilalti le ghicesc trasatiurile in functie de pantofi.

Observatorilor li s-a cerut ca, in functie de fiecare pereche de incaltaminte, sa intuiasca varsta, sexul, statutul social, caracterul introvertit sau extrovertit al putatorului, daca impartaseste o mentalitate conservatoare sau liberala, precum si daca sunt stabili sau nu din punct de vedere emotional, cat sunt de agreabili, constiinciosi sau deschisi la minte.

Daca unele lucruri sunt usor de ghicit, cum ar asocierea dintre un brand scump si un putartor cu venituri ridicate, altele sunt mai putin sugestive. Spre exemplu, pantofii comozi si functionali apartin, de obicei, oamenilor placuti, simpatici, iar cei incomozi, cum ar fi botinele, sunt purtate de persoane cu un caracter agresiv. De asemenea, modelele inestetice de incaltaminte sunt purtate de oamenii calmi.

Caracteristicile cel mai usor de intuit in functie de modelul pantofilor sunt varsta, venitul, stabilitatea emotionala si agreabilitatea.

De asemenea, persoanele dependente emotional, cele care se tem pentru stabilitatea relatiilor lor, poarta modelele cele mai noi si au pantofi foarte bine ingrijiti. Asta se intampla din cauza ca se tem ca modul in care arata poate influenta perceptia celorlalti despre ei.

Specialistii au ajuns la concluzia ca oamenii, indiferent ca vor sau nu asta, ajung sa poarte pantofi care ii reprezinta. Exista totusi si cazuri in care oamenii isi aleg incaltamintea in functie de imaginea publica pe care vor sa si-o creeze in ochii celorlalti, desi personalitatea lor este diferita decat ceea ce vor sa para.

Sursa: gandul.ro

Foto: womensshoetrends.com

     
Tag-uri: pantofi, femei, functie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii