A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719629909.5116.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce spun ochii despre o persoana
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-06-2014, ora 10:08

Ce spun ochii despre o persoana

Articol de Madalina Irimia

Chiar daca ti se pare imposibil, a venit vremea sa inveti cum poti descifra tainele ascunse in ochii fiecaruia.

Poetii le-au dedicat versuri memorabile, psihologii le-au decodat limbajul, compozitorii le-au pus cantecul pe portativ... Pana si medicii au ajuns, dupa ani de cercetari, sa dignosticheze boli dintre cele mai grave doar dintr-o privire. Caci ochii pot oferi detalii nebanuite despre noi. Iar primul contact cu un necunoscut e cel vizual. Oamenii au fost dintotdeauna preocupati de limbajul privirii si de efectul ei asupra comportamenului. De unde si vorbele: "a strafulgera cu privirea", "a impunge cu ochii";, "a deochea". Negri ca mura, albastri ca cerul, verzi ca smaraldul ori caprui precum chihlimbarul, ochii sunt capodopere ale naturii, coborate parca direct din sanul divinitatii.

"Uita-te in ochii aceluia cu care vorbesti" spune o veche zicala. Si cat adevar ascunde! Cand discutam cu cineva, daca ii privim pupilele, acestea ne vor dezvalui adevaratele sentimente. Datorita privirii, unii oameni dau impresia ca sunt superiori, fapt ce le permite sa se impuna aparent fara efort. Totusi, in spatele unor ochi "taiosi" se ascund, de obicei, oameni slabi, lipsiti de putere. Persoanele competente zambesc rar in public, au un aer hotarat si dau dovada de prudenta. Asa sunt politicienii de top, oamenii de afaceri, expertii in diverse domenii de activitate. Pe de alta parte, stralucirea este instrumentul magic al privirii.

Ochii stralucitori caracterizeaza persoane istete, vioaie, in timp ce ochii mati, terni, intunecati, denota oboseala, descurajare, teama. Luminozitatea privirii nu admite nesupunerea si poate fi vazuta doar in ochii celor meniti sa conduca, sa ocupe functii inalte, bazate pe autoritate. Daca sunt si patrunzatori, ochii stralucitori apartin celor care nu suporta sa fie contrazisi. Studii psihologice recente arata ca schimbul de priviri are un rol esential chiar si in cariera.

Integral pe unica.ro

Foto: kingsenglish.info

     
Tag-uri: ochi, privire, descifrare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii