A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832161.6004.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce sfant este sarbatorit luni, 16 noiembrie. Cui ii poti spune „La Multi Ani” astazi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-11-2015, ora 09:57

Ce sfant este sarbatorit luni, 16 noiembrie. Cui ii poti spune „La Multi Ani” astazi

Articol de Cristian Amariei
Sfantul Apostol si Evanghelist Matei este pomenit in calendarul crestin ortodox la 16 noiembrie.

Este unul din cei doisprezece apostoli ai Mantuitorului Iisus Hristos si unul din cei patru evanghelisti, alaturi de Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan, Sfantul Evanghelist Luca si Sfantul Evanghelist Marcu, care au scris despre viata si activitatea Mantuitorului.

Sfantul Apostol Matei locuia in Capernaum, pe vremea cand Iisus Hristos propovaduia in tinutul Galileii, si era vames. Martor al minunilor savarsite de Iisus, a urmat chemarii: "Vino dupa mine" pe care i-o adreseaza Mantuitorul.

A fost numit Levi al lui Alfeu de catre ceilalti trei evanghelisti, pentru a-i fi acoperita viata de vames, asa cum era cunoscut, pentru cinstea apostoliei in care a ajuns mai pe urma. Dar Sfantul Apostol Matei, din multa smerenie, scrie singur despre sine in Evanghelia sa si arata pe fata numele sau, povestind inaintea tuturor viata pe care a avut-o mai inainte, nerusinandu-se a-si marturisi pacatele.

Ocupatia de vames era dispretuita de evrei, caci vamesii strangeau darile ce se cuveneau stapanirii romane savarsind adeseori abuzuri. Iar Sfantul Evanghelist Matei spune despre sine: "si plecand Iisus de acolo, a vazut un om care sedea la vama, cu numele Matei, si i-a zis acestuia: Vino dupa Mine. si sculandu-se, a mers dupa El" (Matei cap. 9,9).

Fiind invatat, a scris una dintre cele patru Evanghelii ce alcatuiesc Noul Testament, in limba aramaica, aceasta fiind cea dintai in ordine cronologica (ani 43-44).

A propovaduit Evanghelia in tara sa, apoi in Partia, Midia, Etiopia, vestind tuturor mantuirea prin Iisus Hristos. A suferit moarte martirica in Etiopia, fiind ars pe rug.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
mariana,  16.11.2015 12:12

Cum faci bani? Colaborati cu noi! Ce-ar fi sa descoperi acum un curs exceptional si gratuit in care sa inveti rapid cum faci bani? Noi avem ceea ce-ti trebuie! Afla secretul cum faci bani! In plus, noi iti oferim si sistemul practic, testat, pas cu pas, pe care sa-l aplici si sa ajungi cat mai repede posibil la castiguri! Solicita acum detalii mai multe la adresa de email: mariana.mitru@gmail.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii