ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-11-2016, ora 08:53

Ce se petrece in organismul tau daca renunti la zahar

Articol de Cristian Amariei
Zaharul, numit si otrava alba, ingroasa anual randurile persoanelor obeze. Potrivit statisticilor, in ultimii 30 de ani, consumul de zahar a crescut cu peste 30%, scrie Aplus.com.

O persoana consuma zilnic o cantitate de zahar ce aduce in corp nu mai putin de 300 de calorii, iar acesta nu provine neaparat din dulciuri, ci si din alimente la care nu te-ai astepta.

Orice forma de zahar adugat in alimente, fie ca vorbim despre fructoza sau despre sirop de porumb, ne aduce la pachet numeroase probleme caqre se pot agrava in timp.

Astazi iti dezvaluim care sunt lucrurile ce se petrec in corpul tau atunci cand renunti la zahar. Vei fi uimita ce impact poate avea un gest atat de banal asupra sanatatii si frumusetii tale!

Ce se intampla cand renunti la zahar

Nivelul colesterolului scade

Potrivit unui studiu publicat in revista stiintifica Open Heart, renuntarea la zahar poate reduce semnificativ riscul de boli de inima, ca urmare a scaderii nivelului de colesterol. Astfel, grasimea depusa pe artere se diminueaza, iar inima ta va fi mai ferita de infarct sau alte afectiuni. In doar cateva saptamani de la „momentul zero”, de cand renunti la zahar, nivelul colesterolului poate scadea chiar si cu zece procente, iar cel al trigliceridelor, cu 20-30%.

Inflamatiile din organism dispar

Inflamatiile se fac vinovate pentru tot felul de afectiuni, cum ar fi acneea, bolile de inima si depresia. Renuntand la zahar, acestea vor disparea, la fel si riscul de a dezvolta problemele mai sus mentionate.

Vei gandi mai limpede

Un studiu realizat de specialistii de la Universitatea din California a scos la iveala ca zaharul se face vinovat de pierderea memoriei si de ingreunarea procesului de invatare, precum si de degradarea semnalelor transmise de celulele neuronale. Pe de alta parte, renuntarea sau macar diminuarea cantitatii de zahar pe care o consumi poate preveni aceste probleme.

Vei imbatrani frumos si sanatos

Fructoza contribuie la aparitia oxidarii celulelor, proces care accelereaza deteriorarea celulara asociata cu inaintarea in varsta. Daca vei elimina zaharul din regimul tau alimentar, vei observa imediat efectele benefice, dar si pe termen lung: pielea ta va fi mai stralucitoare, fara riduri, iar probabilitatea de instalare a diverse tipuri de cancer va fi mult mai mica.

Vei fi mai energica

Chiar daca ai auzit si, poate, ai experimentat pe pielea ta, zaharul iti confera energie doar pentru cateva clipe. E ca si cum ai bea doua guri de cafea dimineata si te-ai trezi instant. Cam asa sta treaba si cu zaharul: mananci o ciocolata, te simti bine 10 minute, apoi te refugiezi in amaraciune si nu ai chef de nimic. Acest lucru se intampla din cauza oscilatiilor glicemiei, care urca si coboara la „ordinul” (sau in lipsa) zaharului din organism. Renuntand la zahar, vei reusi sa tii sub control glucoza din sange, iar asta te va ajuta negresit si sa te feresti de temutul diabet.

Vei scapa de o dependenta

Pentru ca, da, zaharul creeaza dependenta! Acesta favorizeaza secretia excesiva a hormonului dopamina si, in timp, vei simti nevoia sa mananci din ce in ce mai mult pentru a-ti satisface creierul. Persoanele care o iau razna atunci cand nu mananca ceva dulce spun ca se confrunta cu dureri de cap sau cu pofte inexplicabile, simptome asemanatoare sevrajului de droguri.

Vei slabi

Ne intoarcem la informatia prezentata la inceput, respectiv ca 100 de grame de zahar iti aduc in dar peste 300 de calorii zilnic. inchipuie-ti cum ar fi sa renunti la el: in doar 2 luni, vei da jos peste 2 kilograme, fara sa tii vreo dieta-minune sau sa te extenuezi la sala.

Iata, asadar, cate motive ai sa renunti la zahar, aceasta substanta care da dependenta si te imbolnaveste!

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii