A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664307.7323.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce se mananci la micul dejun pentru a incepe ziua cu energie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-03-2013, ora 07:50

Ce se mananci la micul dejun pentru a incepe ziua cu energie

Articol de Madalina Irimia

Foarte multe femei, in mod special cele care se lupta cu kilogramele in plus sau cele care vor sa-si tina sub control greutatea, sar peste micul dejun. Este un mit foarte raspandit conform caruia eliminarea micului dejun te ajuta sa slabesti. Efectul este total opus - vei fi obosita, lipsita de viata si iti va fi foarte foame peste cateva ore, incat vei fi dispusa sa mananci orice.

Eva.ro noteaza lista alimentelor pe care sa le mananci la micul dejun si care iti ofera energie si nutrientii necesari pentru a te simti perfect toata ziua.

Ouale, alimente perfecte pentru micul dejun

Oul este un aliment tipic pentru micul dejun. Iti ofera suficiente proteine si reduce semnificativ senzatia de foame intreaga dimineata. Desi se spune ca ouale cresc mult nivelul colesterolului, studii recente au aratat ca acest lucru nu se intampla daca alegi sa le consumi dimineata.

Intr-un studiu realizat in 2007, cercetatorii au comparat scaderea in greutate a femeilor care au consumat oua la micul dejun si a celor care au consumat covrigi. Portiile celor doua grupuri de femei au fost identice in ceea ce priveste numarul de calorii.

Rezultatele studiului au indicat ca femeile supraponderale care au consumat doua oua la micul dejun, de cinci ori pe saptamana, in timpul unei diete sarace in grasimi, au pierdut cu 65% mai mult in greutate si si-au redus circumferinta taliei cu 83%, au declarat ca au mai multa energie, iar analizele de sange nu au evidentiat schimbari majore in nivelul colesterolului din sange, comparativ cu femeile care au consumat covrigi.

Lactate fara prea multe grasimi

Iaurtul, laptele batut, kefirul, sana si alte sortimente de lactate sunt perfecte pentru micul dejun. Alege-le pe cele care nu sunt foarte bogate in grasimi. Acestea intra in categoria proteinelor slabe, care mentin sub control senzatia de foame si iti ofera energie.

Pe de alta parte, aceste sortimente de lactate stimuleaza tranzitul intestinal si te ajuta sa elimini toxinele, acestea din urma fiind uneori responsabile pentru senzatia de oboseala.

Integral pe eva.ro

Foto: suplimente-naturiste.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii