ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-09-2016, ora 09:41

Ce se intampla in organismul tau daca dormi mai mult de o ora la pranz

Articol de Madalina Irimia
Un pui de somn dupa-amiaza pare o idee buna, mai ales atunci cand te simti obosit. Dar este cu adevarat somnul la pranz benefic pentru tine? Expertii ne informeaza ca exista efecte negative si efecte pozitive ale dormitului pe durata zilei.

Cercetatorii din Tokyo au descoperit faptul ca oamenii care dorm mai mult de trei ore la pranz, desi dorm cele opt ore pe noapte, pot suferi de diabet. Somnolenta, oboseala si tedinta de a dormi excesiv la pranz sunt semne ale instalarii diabetului.

O alta cauza a somnolentei din timpul zilei poate fi apneea de somn, care este o afectiune ce se manifesta prin oprirea temporara a respiratiei in timpul somnului. Din cauza aceasta, pacientul nu se poate odihni bine pe timpul noptii si adoarme cateva ore bune pe timpul zilei. Daca observi unul dintre aceste simptome, cel mai bine ar fi sa consulti un specialist.

Cu toate acestea, atata timp cat nu se depaseste o ora in cazul somnului de pranz, oamenii nu prezinta niciun risc. Somnului de dupa-amiaza i se mai spune si somn de frumusete. Caracterizandu-l insa dupa beneficii, ar trebui sa fie numit, mai degraba somn de sanatate sau somn pentru performanta.

45 – 60 de minute de somn in timpul zilei relaxeaza organismul, elimina stresul acumulat in primele ore ale diminetii, incarca organismul cu energie pozitiva si creste capacitatea creierului de a acumula noi informatii.

Oamenii de stiinta din Tokyo au descoperit si orele la care este cel mai bine sa ne odihnim, astfel ca cel mai bun somn din timpul zilei este cel cuprins intre orele 13.00 si 16.00. In acest caz este indicat sa iti setezi o alarma, care sa te trezeasca dupa cel mult o ora. Dupa un somn mai lung de o ora, exista riscul ca persoana sa se trezeasca buimaca si sa aiba nevoie de minute bune sa se dezmeticeasca ca sa isi intre in ritmul normal de lucru.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: somn, amiaza, organism
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii