ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-09-2016, ora 09:10

Ce se intampla in organism cand fumezi tigara electronica

Articol de Madalina Irimia
Utilizarea tigarilor electronice deterioreaza vasele de sange ale inimii, aproape in acelasi fel in care o fac si tigarile normale, avertizeaza expertii cardiologi.

Oamenii de stiinta au reiterat ideea conform careia aceasta alternativa la tigarile normale este cu mult mai periculoasa decat credem, scrie Gandul.

Potrivit profesorului cardiolog Robert West de la University College London, citat de The Independent, un studiu recent arata ca tigarile electronice nu ne apara de probleme. Echipa de cercetatori greci, realizatorii studiului, a aratat ca efectul pe care inhalarea vaporilor din tigarile electronice il au asupra sanatatii aortei este similar celui pe care il are fumul de tigara.

„Am masurat rigiditatea aortei. Daca aorta este rigida, riscul de moarte prematura creste, fie ca acesta vine din afectiuni cardiace sau din alte cauze. Tigarile electronice sunt mai putin periculoase decat cele normale, insa au si ele gradul lor de periculozitate. Ele pot reprezenta un pericol pe termen lung pentru sanatatea inimii. Nu le recomand ca metoda de a renunta la fumat”, a explicat, intr-o conferinta, profesorul care a condus cercetarea, Charalambos Viachopoulos de la Universitatea din Atena.

Acest studiu ridica semne de intrebare si cauzeaza ingrijorare in tari precum Marea Britanie care a adoptat tigarile electronice ca metoda recomandata de a renunta la fumat, dupa ce un studiu realizat anul trecut arata ca tigarile electronice sunt cu 95% mai sanatoase decat cele normale.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii