A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719815656.1047.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce se intampla in creierul barbatilor si al femeilor atunci cand dorm
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-07-2016, ora 09:01

Ce se intampla in creierul barbatilor si al femeilor atunci cand dorm

Articol de Madalina Irimia
Somnul lung si odihnitor are darul de a imbunatati capacitatea creierului unei femei, in timp ce la barbati, acest lucru ce intampla chiar si atunci cand acestia atipesc doar putin, potrivit unei cercetari citate de The Independent.

Oamenii de stiinta de la Institutul Max Planck din Munchen au analizat obiceiurile legate de somn si odihna ale unui grup de 160 de adulti pentru a stabili cum afecteaza somnul capacitatea intelectuala.

Cercetatorii au monitorizat paternurile legate de somn si au dat participantilor la studii teste de inteligenta. Ei s-au folosit de programele de somn ale fiecaruia si au facut calcule in asa fel incat sa obtina anumite corelari intre obiceiurile de odihna si gen.

Rezultatele au aratat ca valorile IQ-ului cresteau atunci cand femeile beneficiau de un somn profund. Acest lucru nu poate fi spus si in cazul barbatilor, al caror creier isi recapata forta chiar si atunci cand acestia atipesc.

„Rezultatele cercetarii noastre demonstreaza ca legatura dintre calitatea somnului si inteligenta este mult mai complexa decat am fi crezut”, a spus profesorul Martin Dresler, unul dintre conducatorii cercetarii.

„Sunt foarte multi factori implicati in abilitatile intelectuale, iar somnul este doar unul dintre acesti factori. Acest studiu complex ne ofera un background pentru studiile noastre urmatoare”, a completat acesta.

La inceputul acestui an, cercetatorii de la Universitatea Loughborough au spus ca femeile au nevoie de mai mult somn pentru ca creierul lor este mult mai complex decat cel al barbatilor. Femeile pot face mai multe lucruri deodata si pot fi foarte flexibile, folosindu-si creierul mai mult decat barbatii. Acesta este, potrivit cercetatorilor, motivul pentru care ele au nevoie de mai mult somn.

Sursa descopera.ro
     
Tag-uri: somn, creier, femei, barbati
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii