A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664442.2619.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce se intampla in creierele noastre cand ne indragostim?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-01-2014, ora 13:05

Ce se intampla in creierele noastre cand ne indragostim?

Articol de Madalina Irimia

Se spune ca atunci cand te indragostesti experimentezi cel mai frumos sentiment din lume si se pare ca nu doar oamenii se pot bucura de asta. De-a lungul timpului au existat destul de multe exemple si in lumea animala. Multe specii de animale salbatice prefera sa traiasca in cuplu. Dar oare ce ne face sa devenim monogami si ce se petrece in creierele noastre atunci cand ne indragostim?

Pentru a intelege misterul din spatele formarii relatiei de cuplu, oamenii de stiinta au studiat soarecii de preerie si pe cei montani, rozatoare inrudite dar care au un comportament diferit atunci cand vine vorba de imperechere. Mai exact, dupa imperechere, cuplurile formate soareci de preerie raman impreuna pe viata, in timp ce soarecii montani prefera sa intretina relatii sexuale cu diferiti parteneri.

Cercetatorii de la National Institute of Mental Health sustin ca diferenta dintre modul de imperechere a celor doua specii poate fi explicata de hormonii oxitocina si vasopresina. Oxitocina stimuleaza nasterea si lactatia, in timp ce vasopresina regleaza activitatea rinichilor si vasoconstrictie (mareste rezistenta periferica vasculara, lucru care duce la cresterea tensiunii arteriale). Cercetari mai recente au implicat cei doi hormoni in diferite comportamente sociale, precum lucrul in echipa sau interpretarea emotiilor traite de altii. De asemenea, oxitocina are un efect de calmare si pare sa ajute la consolidarea increderii intre oameni.

Integral pe descopera.ro

Foto: profilepics99.com

     
Tag-uri: creiere, cupluri, dragoste
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii