A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719835217.572.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce se intampla in corpul tau atunci cand renunti la cofeina
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-03-2016, ora 15:04

Ce se intampla in corpul tau atunci cand renunti la cofeina

Articol de Cristian Amariei
Cofeina este pe buna dreptate ca o pedala de acceleratie pentru sistemul nervos, declansand adevarate „explozii” de adrenalina in organism.

In ciuda acestui fapt, exista si suficiente motive care te pot face sa renunti la consumul acestei substante.

1. Starea de somnolenta, oboseala, durerile de cap si schimbarile constante de dispozitie sunt consecinte comune ale renuntarii la cofeina. De aceea, inainte sa renunti la produsele ce contin cofeina, anunta-ti prietenii ca s-ar putea sa te simti oribil. Efectele se vor repeta cam 7-10 zile. Pentru a minimiza efectul, renunta la cofeina putin cate putin, inlocuind cafeaua, la un moment dat, cu cafeaua decofeinizata.

2. Vei pierde din greutate. Cafelele sunt, de obicei, bombe de calorii din cauza continutului de zahar, frisca sau lapte condensat. Ai putea sa consumi, fara sa stii, cate 200 kcal din fiecare ceasca de cafea.

3. Sau vei adauga in greutate. in mod natural, lipsa de cofeina trezeste pofta de mancare, intrucat substanta sporeste metabolismul.

4. Vei dormi mai bine si vei avea mai multa energie. O cafea consumata chiar si cu 6 ore inainte de somn ne perturbeaza somnul, scrie Journal of Clinical Sleep Medicine. Efectul acestui proces este oboseala resimtita chiar dis-de-dimineata. Pe termen lung, renuntarea la cofeina ofera organismului sansa de a se simti mai energizat.

Sursa: realitatea.net

     
Tag-uri: cofeina, efecte, organism
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii