A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1737438718.6752.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce se intampla in corpul nostru cand consumam alcool
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-11-2014, ora 13:05

Ce se intampla in corpul nostru cand consumam alcool

Articol de Cristian Amariei
Suntem constienti de faptul ca alcoolul, consumat moderat, ne da o stare euforica, ne face mai plangaciosi sau mai zambareti, ne provoaca foame sau dureri de cap, dar cam la asta se limiteaza cunostintele noastre si, de multe ori, ignoram ceea ce se intampla cu adevarat in corpul nostru pentru a provoaca aceste reactii.

Chiar si in cele mai mici doze, alcoolul poate afecta creierul, circulatia sangelui si sistemul imunitar. Consumat in doze mici spre moderate, el asigura o viata mai lunga si o inima mai puternica.

Expertii au estimat ca un pahar de alcool este suficient pentru femei si doua sunt de ajuns pentru barbati. Dar in doze mari poate aduce daune permanente asupra corpului nostru.

Concentratia alcoolului in sange poate fi influentata de mai multi factori precum sexul consumatorului si masa corporala a acestuia.
Expertii ne sfatuiesc sa alternam bauturile alcoolice cu cele non-alcoolice de fiecare data cand planuim sa bem mai mult, deoarece alcoolemia este afectata in mod direct de volumul apei din corp si ajuta impotriva deshidratarii.

Jurnalistii de la „Huffington Post“ au stat de vorba cu expertii de la Institutul National american de Alcoolism si Abuz de Alcool, pentru a descoperi ce se intampla exact in corpul nostru, atunci cand ne aflam sub influenta alcoolului. Gura Alcoolul nu ramane prea mult timp in cavitatea bucala, trecand repede in stomac, astfel incat enzimele care au rolul de a-l descompune nu apuca sa isi faca treaba.

Stomac
Alcoolul este descompus de doua tipuri de enzime. Prima se gaseste preponderent in stomac si transforma etanolul (alcoolul pe care noi il bem) in acetaldehida, o substanta toxica, ce trece mai departe in ficat. Daca mancati inainte de a consuma alcool, este cu atat mai bine, deoarece acesta trece mai greu prin stomac, unde enzimele au timp sa il descompuna cat mai mult. Datorita acestui lucru, ne imbatam mai greu si ne aparam si stomacul, care, daca este iritat, ne provoaca greturi si chiar voma. De asemenea, din cauza faptului ca alcoolul contine multe calorii, fara a constitui ceva cu adevarat hranitor, corpul nostru este pacalit sa simta nevoia de a manca.

Ficatul
Ficatul este responsabil cu cea de-a doua parte a descompunerii alcoolului. De retinut este faptul ca, indiferent de cat de mult alcool bei, ficatul nu poate metaboliza decat o anumita cantitate pe ora. in plus, viteza metabolismului este diferita de la individ la individ si este influentata si de sexul consumatorului si de cantitatea de alimente pe care acesta o are in stomac, iar anumite grupuri de oameni intampina multe greutati deoarece au mai putine enzime sau chiar deloc. Din cauza acumularii de acetaldehida apar simptomele precum cresterea pulsului, transpiaratia, inrosirea fetei, greturile si voma.

Inima
Desi nu exista dovezi stiintifice concludente referitoare la intensificarea batailor inimii, expertii sunt de parere ca alcoolul le influenteaza in mod direct, iar acest lucru se intampla in special celor care nu beau in mod regulat. Sistemul circulator Alcoolul este cunoscut ca fiind un vasodilatator, ceea ce inseamna ca mareste vasele de sange, provocand imbujorarea si senzatia de caldura din corp. Sistemul imunitar Sistemul imunitar are doua parti: una lupta pentru a tine la distanta bolile, in timp ce cealalta se ocupa de germenii si de bacteriile deja patrunse in sistem. Din cauza faptului ca alcoolul le suprima pe ambele, esti complet expus pericolelor. Din fericire, potrivit cercetatorilor, acest efect tine 24 de ore de la momentul ingerarii lui.

Rinichii
Corpul produce un hormon numit vasopresina, care are rolul de a redirectiona apa, din rinichi inapoi in corp. Prezenta alcoolului il suprima si face ca acesta sa fie trimis direct in vezica. Vezica in afara de apa ce este redirectionata de catre rinichi, vezica se confrunta si cu restul fluidelor secretate, deoarece alcoolul are rolul unui diuretic natural. Din aceasta cauza, simtim nevoia sa mergem mai des la toaleta atunci cand consumam alcool. Cu cat bei mai mult, cu atat creste aportul de fluide, iar vasopresina fiind suprimata, face ca vizitele la baie sa fie mai dese.
     
Tag-uri: consum, alcool, urmari
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii