A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727672784.1131.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce se intampla de fapt cand bateria telefonului tau se descarca complet
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-09-2013, ora 09:01

Ce se intampla de fapt cand bateria telefonului tau se descarca complet

Articol de Cristian Amariei

Foarte multi dintre noi stim aceste informatii pentru ca le-am "auzit de la un prieten". In realitate insa, situatia poate sta altfel, iar Business Insider a facut analiza celor mai comune mituri.

1. Ar trebui sa-ti lasi bateria de la telefon sa se descarce inainte sa il pui la incarcat

Acesta este un mit foarte intalnit legat de durata de viata a unei baterii. In cazul anumitor baterii, e si adevarat. De exemplu o baterie de nichel-cadmiu, spre deosebire de una Lithium-Ion, are un asa-zis "efect de memorie". Daca nu lasi bateria sa se descarce complet, aceasta va icepe sa-si piarda capacitatea de a se incarca pana la 100%.

Acestea insa nu prea mai sunt folosite in tehnologia actuala, fiind inlocuite de bateriile Lithium-Ion, care trebuie trecute printr-un ciclu de descarcare completa doar o data pe luna.

2. Ce e ilegal sa faci cu dispozitivele Apple

Intre ideea de "jailbreak" si cea de decodare, diferenta este destul de mare. In Statele Unite, e ilegal sa deblochezi un telefon cumparat dintr-o retea pentru a-l folosi in alta. In schimb, cei care apeleaza la "jailbreak" fac asta pentru a instala aplicatii ce nu sunt disponibile in Appstore.

Sa-ti modifici iPhone-ul e legal in Statele Unite, lege mult mai stricta insa cand vine vorba de iPad.

3. Mai multe linii inseamna un semnal mai bun

Liniile de pe telefon indica cat de aproape esti de un turn de unde este transmis semnalul. Calitatea depinde insa de numarul total de conexiuni ce sunt in acelasi timp legate la acel turn.

Tocmai de aceea te poti trezi la un meci ca ai un semnal de trei linii, dar nu poti suna pe nimeni. Asta pentru ca mai multe conexiuni in acelasi timp ingreuneaza reteaua.

4. O camera foto e mai buna daca are mai multi megapixeli

In fiecare an, companiile care produc aparate foto se lauda cu numarul tot mai mare de megapixeli pe care i-au inghesuit intr-o singura camera.

In realitate insa, pentru o poza vizualizata pe calculator sau pe telefonul mobil, 3MP este dimensiunea recomandata.

Numarul urias de Mega-pixeli poate fi util pentru fotografii profesionisti, pentru momentele in care pozele ar trebui sa fie imprimate, dar nu si pentru fotograful amator care ar trebui sa fie atent la alte detalii ale camerei.

5. Cand golesti Recycle Bin, fisierele tale dispar definitiv

Situatia nu sta chiar asa. Cand stergi ceva si il stergi inca o data din fisierul de "trash", eliberezi spatiul de pe hard disk, dar in urma raman fragmente care ar putea fi folosite pentru a recupera fisierul.

Programe precum "Secure Empty Trash" pentru MAC sau SDelete pentru PC-uri se asigura ca fisierele dispar definitiv.

Sursa: stirileprotv.ro

Foto: newtnzz.deviantart.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii