A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719631057.582.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce se intampla de fapt atunci cand visezi?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-06-2014, ora 13:04

Ce se intampla de fapt atunci cand visezi?

Articol de Madalina Irimia

Te-ai intrebat vreodata ce se intampla cand visezi? La nivel fizic, sistemul nervos central intra intr-o stare activa, iar corpul si creierul au anumite reactii specifice. Din punct de vedere psihologic insa, lumea viselor ramane in continuare un mister pe care omenirea cauta sa il dezlege, pentru a intelege mai bine natura creierului.

In timpul somnului apar periodic schimbari fiziologice: pulsul ne creste usor, respiratia devine mai rapida, temperatura devine mai ridicata putin si undele creierului se schimba. Desi muschii principali ai corpului sunt blocati, ca sa nu incepem sa ne manifestam fizic atunci cand visam, tesuturile musculare din jurul gurii, al degetelor si al ochilor au spasme care acompaniaza activitatea sistemului nervos central.

Exista, de asemenea, si o stimulare de natura sexuala: barbatii au adesea erectii in timpul somnului, iar femeile devin mai lubrifiate. Acesta este doar un aspect fiziologic care are loc atunci cand dormim.

La un alt nivel, incep sa fie generate imagini, sunete si alte experiente senzoriale care exprima de fapt starile noastre emotionale din acel moment.

Iata care sunt etapele prin care trece creierul in timpul somnului si ce se intampla cand visezi:

Etapa 1: se activeaza sistemul nervos central (SNC). Drumul catre lumea viselor incepe cu cele mai vagi stari de somn. Activitatea creierului scade pana cand resimtim doar activitatea undelor delta. Nouazeci de minute mai tarziu incepe miscarea rapida a ochilor (MRO sau REM - rapid eye movement) si SNC-ul se porneste, cauzand schimbarile fiziologice mentionate mai sus.

Citeste articolul integral pe divahair.ro.

Foto: science.howstuffworks.com

     
Tag-uri: vis, somn, creier
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii