ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-05-2016, ora 11:33

Ce se intampla daca nu speli hainele noi

Articol de Madalina Irimia
Cele mai multe persoane nu se gandesc la pericolele purtarii unor haine noi nespalate in prealabil. Cele mai multe haine sunt facute din materiale dintr-o tara indepartata, cusute intr-o alta tara si vandute in a treia tara. Un astfel de parcurs lung ar trebui sa ne puna pe ganduri. Medicii ne avertizeaza ca putem fi afectati de dermatite, purici sau paduchi daca alegem sa purtam hainele noi fara sa le spalam.

Formaldehida (formolul) si vopselurile sintetice sunt principalii alergeni pe care ii putem gasi pe hainele din magazine. Acestia, in contact cu pielea transpirata pot determina iritatii si uscarea pielii. Pentru persoanele alergice la acesti produsi chimici efectele pot fi severe.

Rasinile ureoformaldehidice sunt folosite in principal pe hainele din bumbac pentru a minimiza sifonarea. Daca, dupa ce ati purtat haine din bumbac direct pe piele si ati observat eczeme, piele uscata sau iritata, contactati medicul dermatolog.

V-ati gandit cate persoane au probat pantalonii pe care tocmai i-ati cumparat? Aceste persoane pot lasa pe haine diversi microbi. Puricii sau paduchii nu rezista foarte mult fara o gazda, dar pot sta cateva zile in cusaturile unei haine. Ciupercile, datorita umezelii pot avea o viata lunga pe haine si pot trece direct pe piele sau unghii. Scabia se poate transmite si prin haine.

Cum putem evita aceste neplaceri? Spaland hainele cu atentie si clatindu-le de cel putin doua ori inainte de a le usca, calca si purta.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii