ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-08-2016, ora 14:32

Ce se intampla daca inghiti guma de mestecat

Articol de Madalina Irimia
Una dintre miturile urbane care circula de cativa ani este cel conform caruia guma de mestecat inghitita va sta sapte ani in stomac inainte sa fie eliminata sau nu va fi eliminata deloc. Din fericire, acest lucru nu este adevarat.

Guma de mestecat contine elastomeri, rasini, grasimi, emulsifianti, ceara, indulcitori, coloranti si arome.
Aceasta nu are valoare nutritiva si nu are sens sa fie inghitita.

Saliva este prima substanta care va incerca sa digere guma de mestecat si va reusi partial, de aceea simtim gustul placut al indulcitorilor si al aromelor. Stomacul se va contracta si se va relaxa incercand si el sa dizolve ce a ramas din guma de mestecat. Din pacate, stomacul uman nu poate digera primele cinci ingrediente mentionate mai sus, asa ca intestinul subtire si colonul imping mai mai departe substantele nedigerabile pentru a fi evacuate. Organismul uman nu produce enzimele necesare digestiei acestor substante complexe.

Chiar daca vorbim de materiale extrem de lipicioase, acestea ajung sa paraseasca corpul nostru in 1-2 zile in functie de fiecare organism.

Rare sunt momentele cand un cocolos prea mare de guma ajunge sa obstructioneze sistemul digestiv si sa necesite interventia unui medic.

In concluzie, guma de mestecat nu ramane in stomac si nici nu te poate omori. Singurul dezavantaj este ca face ca stomacul sa lucreze mai mult timp pentru un aliment care nu aduce nimic bun organismului.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: guma, sanatate, mituri
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii