A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830627.2729.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce se intampla daca bei zilnic o cana de suc de sfecla rosie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-05-2016, ora 09:10

Ce se intampla daca bei zilnic o cana de suc de sfecla rosie

Articol de Cristian Amariei
O cana de suc de sfecla pe zi este suficienta pentru a reduce riscul de complicatii la persoanele cu tensiune arteriala crescuta. Consumul zilnic al unei cani de suc de sfecla, va poate asigura o sanatate de fier. Baut regulat, acest suc poate reduce hipertensiunea arteriala, informeaza healthyfoodhouse.com.

Sucul de sfecla a fost testat de medici de la Universitatea Queen Mary din Londra, pe un grup de 64 de pacienti cu varste cuprinse intre 18 si 85 de ani, timp de 4 saptamani. Participantii au fost impartiti in doua grupuri, primul a baut 250 ml de suc de sfecla zilnic, iar al doilea grup au luat medicamente.

Acest experiment a aratat beneficiile consumului de suc de sfecla deoarece inca din a doua saptamana a fost inregistrata o scadere a tensiunii arteriale pana aproape de valorile normale.

Astfel, cei care au baut suc de sfecla au observat o imbunatatire cu 20% a vasodilatatiei si reducerea hipertensiunii cu aproximativ 10%, ceea ce reduce riscul de boli de inima.

In tot acest timp grupul care au luat medicamente, nu a inregistrat nici o imbunatatire semnificativa.

Efectul a disparut insa la doua saptamani dupa experiment timp in care a fost suspendata si utilizarea sucului de sfecla.

Sucul de sfecla contine pe langa vitamine si nitrati anorganici, compusi ce mai pot fi gasiti si in salata verde si varza. Odata ajunsi in organism acestia se trensforma in oxid nitric care relaxeaza si dilata vasele de sange, ceea ce duce la o reducere a presiunii arteriale.

Consumul de sfecla rosie este recomandat femeilor atunci cand sunt in menopauza, deoarece este o bogata sursa de magneziu, clor, flavoidi, zinc, iod, calciu, nitrati naturali si sodiu.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii