A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816041.8092.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ce se intampla cand eliminam zaharul din alimentatia copiilor?
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-10-2015, ora 10:54

Ce se intampla cand eliminam zaharul din alimentatia copiilor?

Articol de Madalina Irimia
Eliminarea zaharului din alimentatia copiilor pare sa aiba un efect benefic vizibil in doar cateva zile, potrivit unui nou studiu.

Copiii din America consuma o cantitate enorma de zahar, adesea dublu sau triplu fata de doza recomandata, iar aceste calorii sunt adesea invinovatite pentru obezitate sau hiperactivitate.

Dar ce se intampla cand inlaturam acest ingredient?

Cercetatorii de la Universitatea din California si Universitatea Touro au decis sa afle acest lucru recrutand 44 de voluntari, cu varsta intre 9 si 18 ani, si punandu-i sa urmeze o dieta fara zahar, analizand felul in care corpurile acestora s-a schimbat in urma dietei.

Toti participantii la studiu erau obezi si aveau cel putin o afectiune metabolica, precum hipertensiune arteriala sau semne ale unui ficat cu probleme.

Copiii au completat un formular si au fost intervievati de un nutritionist pentru a le crea o dieta personalizata. in noua dieta, oamenii de stiinta au inclus o cantitate similara de proteine, grasimi si carbohidrati, dar au redus intre 10% si 28% din cantitatea de zahar, inlocuind-o cu amidon.

Transformarea a fost vizibila aproape instant.

Doctorul Robert Lustig de la Spitalul de Copii UCSF Benioff din San Francisco, a declarat ca starea de sanatate a copiilor s-a imbunatatit doar prin inlocuirea zaharului cu amidon, fara a schimba numarul de calorii sau de exercitii fizice.

Dupa doar zece zile, cercetatorii au observat o scadere in tensiunea arteriala diastolica, trigliceride si LDL sau ”colesterolul rau”. Toleranta la glucoza si cantitatea de insulina care circula in sange s-au imbunatatit. Cu toate ca acestia mancau in continuare aceeasi cantitate de calorii, participantii au slabit in medie doua kilograme in acea perioada scurta de timp.

Anumiti copii au pierdut atat de multe kilograme incat cercetatorii au fost nevoiti sa mareasca numarul de calorii din dieta acestora, scrie Washington Post.

Acest studiu, publicat luni in jurnalul Obesity, ofera detalii cu privire la modificarile care apar in corp si la ce ramane la fel in cazul adoptarii unei diete cu o cantitate mai mica de zahar.

Una dintre intrebarile cheie ale cercetatorilor a fost daca eliminarea sau diminuarea cantitatii de zahar din alimentatia copiilor cu sindrom metabolic ar duce la tratarea disfunctiei metabolice. Se pare ca raspunsul este da, intr-o anumita masura.

Cu toate ca studiul este preliminar din cauza dimensiunii reduse, acesta are implicatii importante legat de felul in care percepem efectele negative ale zaharului. Cercetatorii concluzioneaza ca, in loc sa ne gandim la zahar ca la caloriile care duc la cresterea in greutate, trebuie privit efectul negativ asupra intregului metabolism.
     
Tag-uri: zahar, efecte, alimentatie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii